Lehdistötiedote huhtikuuta 11, 2012 10.00.00 ap. CET

Metso toimittaa mineraalinkäsittelylaitteistoja Abhijeet Groupin uudelle rautamalmikaivokselle Intiaan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 11.4.2012 klo 10:00 paikallista aikaa

Metso toimittaa koko mineraalienkäsittelylaitteiston uudelle rautamalmin rikastuslaitokselle, joka rakennetaan Saraikelan alueelle Jharkhandiin Intian itäosaan. Tilauksen arvo on noin 15 miljoonaa euroa.

Toimitus sisältää seuloja, magneettierottimia, kuulamyllyjä, painesuodattimia sekä erikokoisia lietepumppuja. Laitteiston lisäksi tilaukseen liittyy laitoksen suunnittelu- ja valvontapalvelut.

Abhijeet Groupin uusi rautamalmin käsittelylaitos tuottaa 1,2 miljoonaa tonnia korkealuokkaista rautamalmirikastetta vuosittain. Uuden laitoksen toimitusaika on 14 kuukautta, ja toimitus valmistuu vuoden 2013 maaliskuuhun mennessä. Tilaus sisältyy Metson Kaivos ja maarakennus -segmentin vuoden 2012 ensimmäisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Abhijeet Group on monialainen yritys, joka toimii erityisesti voimantuotannon, kaivosteollisuuden, tienrakennuksen sekä teräksen ja rautaseosten valmistamisen aloilla. Yrityksen suunnitelmissa on perustaa Intiaan kolme uutta teräksen tuotantolaitosta, joiden kokonaisvuosituotanto on 10 miljoonaa tonnia. Suunnitellut laitokset sijaitsisivat Länsi- Bengalin, Jharkandin ja Maharashtran osavaltioissa. Abhijeet Groupin vuosittainen liikevaihto on noin 760 miljoonaa euroa.

Tekniset tiedot

Tilaukseen kuuluu yksi SRR-sarjan rumpupesulaite, yksi MF-sarjan kaivosseula, kaksi magneettierotinta, yksi ensimmäisen ja yksi toisen vaiheen kuulamylly, kaksi VPA-sarjan pystymallista painesuodatinta sekä 14 erikokoista lietepumppua.

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja antavat (englanniksi):

Kamal Pahuja, johtaja, Intia, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +91 124 271 6001

CM Purohit, Kaivoslaitteiden Intian myynnistä vastaava johtaja, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +98 110 43106

Metso Twitterissä