Lehdistötiedote huhtikuuta 12, 2012 10.00.00 ap. CET

Metso vahvistaa venttiilitoimintoja ja -palveluita Intiassa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 12.4.2012 klo 10:00 paikallista aikaa

Metso on avannut uuden venttiilien toimitus ja -palvelukeskuksen Vadodarassa, Intiassa. Uusi keskus tukee yhtiön strategiaa kasvattaa venttiililiiketoimintaa maailmanlaajuisesti ja vahvistaa Metson palvelukykyä intialaisille petrokemian alan asiakkaille sekä energia-, öljy- ja kaasualan asiakkaille, kuten Reliance Industries Ltd, Indian Oil Corporation, Technip, Praxair Intia Pvt Ltd ja PRAJ Industries Ltd.

 "Intia on meille tärkeä kasvumarkkina. Viime vuonna venttiilien ja niihin liittyvien palveluiden tilaukset kaksinkertaistuivat  ja uskomme myönteisen kehityksen jatkuvan. Uusi tuote- ja palvelukeskus osaltaan vahvistaa valmistus- ja palvelukyvykkyyttämme Intiassa'', kertoo Metso Automaation Intian maapäällikkö Alok Kishore.

Investointi tukee Metson venttiililiiketoiminnan pitkän aikavälin kasvustrategiaa laajentaa tuote- ja palvelutarjontaansa öljy- ja kaasuteollisuusasiakkaille sekä voimalaitos-, massa- ja paperiteollisuusasiakkaille. Investointia Intiaan edelsi viime kuussa eteläkorealaisen istukkaventtiiliteknologia- ja palveluyrityksen, Valstonen, osto. Vuonna 2010 Metso avasi uuden venttiiliteknologiakeskuksen Suomessa ja edellisenä vuonna Shanghaissa, Kiinassa. Parhaillaan Metso laajentaa venttiilituotantotilojaan Yhdysvalloissa. Metsolla on myös korkeatasoiset teollisuusventtiileiden tuotantotilat Brasiliassa ja Saksassa.

Uusi tuote- ja palvelukeskus Intiassa sijaitsee Vadodarassa, 400 kilometriä pohjoiseen Mumbaista Gujaratin osavaltiossa. Gujaratin osavaltio on yksi teollistuneimmista ja nopeimmin kasvavista alueista Intiassa. Gujaratin osavaltiossa bruttokansantuote asukasta kohti on lähes kaksinkertainen kansalliseen keskiarvoon verrattuna. Vadodarassa sijaitsee myös lukuisia Metson asiakasyrityksiä sekä yhteistyökumppaneita, kuten insinööri- ja suunnittelutoimistoja.

Johtava venttiiliratkaisujen ja -palveluiden toimittaja

Metso on johtava venttiiliratkaisujen ja -palveluiden toimittaja. Metson Virtauksensäätö-tuotelinjan ratkaisuihin kuuluvat säätöventtiilit, älykkäät sulku- ja hätäsulkuventtiilit sekä asennoittimet ja reaaliaikainen kunnonvalvonta. Metson johtavia tuotemerkkejä ovat Neles, Jamesbury ja Mapag.

Asiakastarpeisiin sitoutuminen on tehnyt Metsosta myös venttiiliteknologian johtavan palvelutoimittajan. Metsolla on laajat venttiilipalvelusopimukset esimerkiksi Petrobrasin ja Arcelor Mittalin kanssa. Globaalisti Metsolla on nyt jo 32 yksinomaan venttiileihin keskittyvää palvelukeskusta.

Automaatio-liiketoiminnan prosessiautomaatio- ja virtauksensäätöratkaisut vastaavat Metson asiakasteollisuuksien kasvavaan tarpeeseen tehostaa tuotantoprosessejaan raaka-aineiden ja energialähteiden niukentuessa ja niiden käytöstä aiheutuvien kustannusten kohotessa. Maailmanlaajuinen asiantuntijaverkostomme auttaa palveluillaan asiakkaitamme parantamaan tuottavuutta, pienentämään riskejä ja optimoimaan kustannuksia.

www.metso.com/automation,  www.twitter.com/metsoautomation  

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja antavat:

Markku Simula, johtaja, Virtauksensäätö-liiketoimintalinja, Automaatio, Metso,
puh. 040 579 8128

Jukka Packalen, johtaja, Toimituskeskukset ja varastot, Automaatio, Metso, puh. 0400 481 985

Metso Twitterissä