Lehdistötiedote toukokuuta 31, 2012 09.00.00 ap. CET

Metso hankkii Wärtsilän vähemmistöomistuksen MW Power -yhteisyrityksestä

Metso Oyj:n lehdistötiedote 31.5.2012 klo 9:00 paikallista aikaa

Metso ja Wärtsilä ovat sopineet, että Wärtsilän omistusosuus niiden MW Power -yhteisyrityksestä siirtyy Metsolle. Metso on omistanut MW Powerista 60 prosenttia ja Wärtsilä 40 prosenttia. Järjestely edellyttää EU:n kilpailuviranomaisten lupaa. Omistajat arvioivat asian valmistuvan heinäkuun 2012 loppuun mennessä. Kauppahintaa ei julkisteta.

Vuonna 2009 perustettu MW Power -yhteisyritys on ollut osa Metson konsernirakennetta. "Jatkossa Metso kehittää MW Powerin liiketoimintaa osana kattavaa voimantuotantoratkaisujen tarjontaansa kansainvälisille markkinoille", sanoo Metson Voimantuotanto-liiketoimintalinjan johtaja Jyrki Holmala.

MW Power tarjoaa pieniä ja keskisuuria uudistuviin polttoaineisiin perustuvia voima- ja lämpölaitosratkaisuja Euroopan markkinoille. Sen tärkeimpiä asiakkaita ovat kunnat ja kaupungit, teollisuus ja energiayhtiöt. Yhtiön palveluksessa on yhteensä 250 henkilöä Suomessa, Skandinaviassa, Baltiassa ja Venäjällä.

Metson massa-, paperi- ja voimantuotantoammattilaiset ovat erikoistuneet prosesseihin, koneisiin, laitteisiin, palveluihin, paperikonekudoksiin ja suodatinkankaisiin. Tarjontamme ja kokemuksemme kattavat prosessin koko elinkaaren: uudet tuotantolinjat, uudistukset ja palvelut.

www.metso.com/pulpandpaper , www.metso.com/power ,
www.twitter.com/MetsoPulpPaper

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Jyrki Holmala, johtaja, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso, puh. 0400 636 956  

Metso Twitterissä