Lehdistötiedote toukokuuta 31, 2012 12.00.00 ip. CET

Metso uudistaa SCA:n kartonkikoneen korkean jalostusasteen tuotannon lisäämiseksi

Metso Oyj:n lehdistötiedote 31.5.2012 klo 12:00 paikallista aikaa

Metso uudistaa ruotsalaisen SCA Packaging Munksund AB:n ulkopakkauskartonkia valmistavan koneen yhtiön Piteån tehtaalla. Uudistettu kone käynnistyy vuoden 2013 aikana. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Uudistuksen tärkeimpänä tavoitteena on lisätä korkean jalostusasteen valkopintaisen ulkopakkauskartongin tuotannon osuutta. Uudistuksen jälkeen SCA Packaging Munksund voi nostaa valkopintaisen ulkopakkauskartongin vuosituotantokapasiteetin nykyisestä 110 000 tonnista 165 000 tonniin ja ulkopakkauskartongin kokonaistuotannon tämän hetken 360 000 tonnista 415 000 tonniin.

"Uudistusinvestointi auttaa kasvattamaan aaltopahviteollisuuden käyttöön tarkoitetun vahvan valkopintaisen kraftliner-ulkopakkauskartongin tuotantoa sen kysynnän kasvaessa. Investointi on linjassa yrityksen strategian kanssa. Tavoitteenamme on lisätä asiakkaillemme lisäarvoa tuovien korkeamman jalostusasteen omaavien tuotteiden ja palveluiden tuotantoa ja myyntiä", totesi SCA:n toimitusjohtaja Jan Johansson investointipäätöstä seuranneessa tiedotteessa.

Metson toimitus sisältää lyhyen kierron, perälaatikon, viira-, puristin- ja kuivatusosan modernisoinnin sekä kartonkikoneen ilmastointijärjestelmän.

SCA:n 7,01 metriä leveällä (viira) PK 1:lla valmistetaan valkopintaista ulkopakkauskartonkia neliöpainoalueella 115-200 g/m2  ja valkaisematonta kraftliner-kartonkia neliöpainoalueella 170-440 g/m2. Koneen suunnittelunopeus on 1 100 m/min.

Tilaus sisältyy Metson Massa, paperi ja voimantuotannon vuoden 2012 ensimmäisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

SCA on maailmanlaajuinen hygienia- ja paperituotteita valmistava yritys, joka kehittää ja valmistaa hygieniatuotteita, pehmopapereita, pakkaustuotteita, aikakauslehtipaperia sekä puutuotteita. Yhtiön liikevaihto vuonna 2011 oli 11,7 miljardia euroa ja sen palveluksessa on noin 44 000 työntekijää.

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Petri Paukkunen, johtaja, Myynti ja markkinointi, Paperitehtaat-liiketoimintayksikkö, Metso, puh. 040 744 8182

Jouko Ahtiainen, vanhempi myyntipäällikkö, Paperitehtaat-liiketoimintayksikkö, Metso, puh. 040 752 7950

Metso Twitterissä