Lehdistötiedote kesäkuuta 28, 2012 09.00.00 ap. CET

Maailman suurin tela-alustainen murskain Metsolta Kazakstaniin

Metso Oyj:n lehdistötiedote 28.6.2012 klo 9:00 paikallista aikaa

Jättikokoinen leukamurskain säästää luontoa ja kustannuksia vähentämällä kuorma-autoliikennettä maanpäällisellä kuparikaivoksella.

Metso toimittaa maailman suurimman, täysin liikuteltavan, tela-alustaisen murskausyksikön Altay Polimetally LLP -yhtiön kuparikaivokselle Kazakstaniin. Toimitus sisältää lisäksi suuret liikuteltavat syötin- ja kuljetinjärjestelmät, joiden avulla esimurskattu kuparimalmi kuljetetaan jatkoprosessointiin sekä asennuksen valvonnan ja koulutuksen. Tilauksen kokonaisarvo on yli 11 miljoonaa euroa.

"Altay Polimetallyn tilaus on meille merkittävä projekti kasvavalta, mielenkiintoiselta markkina-alueelta. Maanpäälliset kaivokset tutkivat tällä hetkellä maailmanlaajuisesti mahdollisuuksia säästää kustannuksia esimurskauksessa ja kuljetuksessa  vähentämällä työmaan sisäisiä kuljetuksia. Pystymme vastaamaan asiakkaiden haasteisiin suurikokoisilla, täysin liikuteltavilla laitteillamme," kommentoi Metson louhosten murskaussovelluksista vastaava liiketoimintapäällikkö Jorma Kempas.

Jättikokoinen, liikuteltava murskausyksikkö vastaa esimurskauksesta Altay Polimetallyn uudella, Karagandan maakunnassa sijaitsevalla kuparikaivoksella. Metson laitteet toimitetaan ensi vuoden viimeisellä neljänneksellä. Tilaus sisältyy Kaivos ja maarakennuksen kuluvan vuoden toisella neljänneksellä saatuihin tilauksiin.

Mittava, liikuteltava murskaus- ja seulontajärjestelmä

Lähes 400 tonnia painava Lokotrack LT200 -leukamurskainyksikkö - suurin tähän mennessä rakennettava - on liikuteltavan järjestelmän ydin. Laite murskaa kuparimalmia ja sivukiveä 2 500 tonnin nimelliskapasiteetilla tunnissa. Koko järjestelmä painaa yli 800 tonnia, mutta on silti helposti liikuteltavissa kaivoksella.

Koko liikuteltava laitteisto on sähkökäyttöinen, jotta sen käyttö voidaan taata myös ankarissa talvioloissa. Kaivos toimii lämpötiloissa, jotka vaihtelevat +35 asteesta -35 asteeseen.  

Räjäytetty kuparimalmi lastataan Lokotrack LT200-leukayksikköön Metson tela-alustaisella, liikuteltavalla MAF210-syöttimellä. Esimurskauksen jälkeen malmi siirretään kaivoksen omaan kuljetinjärjestelmään Nordberg LL16 -sarjan mobiilikuljettimella ja tela-alustaisella purkukuljettimella.

Tela-alustaisen syöttimen syöttökorkeus on kuusi metriä ja siihen kuuluvan syöttösuppilon tilavuus 24 kuutiometriä. LT200-leukayksikkö, johon on asennettu Metson suurin C200-leukamurskain, pystyy murskaamaan kooltaan 1,2 metrin malmilohkareita.

Pyöräalustaisessa LL16-mobiilikuljettimessa on kaksi kuljetinelementtiä, molemmat 42 metrin pituisia. Tela-alustainen kasakuljetin pystyy nostamaan malmin 3-10 metrin korkeuteen.

Altay Polimetally LLP -kaivosyhtiön kotipaikka on Almaty Kazakstanissa. Yhtiön uusi kaivos tuottaa kuparin lisäksi myös kultaa. Vuosittain malmia irrotetaan kolme miljoonaa tonnia, sivukivi mukaan lukien 10 miljoonaa tonnia.

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin.

 www.metso.com/miningandconstruction

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com  , www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Jorma Kempas, liiketoimintapäällikkö, louhossovellukset, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +358 40 548 7449

Metso Twitterissä