Lehdistötiedote kesäkuuta 4, 2012 02.00.00 ip. CET

Metso toimittaa suuria kaivosmurskaimia Codelcolle Chileen

Metso Oyj:n lehdistötiedote 04.06.2012 klo 14:00 paikallista aikaa

Toimitukseen sisältyy Metson suurimpia kaivoskäyttöön valmistamia kartiomurskaimia maailman suurimmalle kuparikaivokselle.

Metso on allekirjoittanut sopimuksen suurten kartiomurskainten toimituksesta Chilen suurimman kaivosyhtiön Codelcon kanssa. Codelco käyttää tilaamiaan Metson murskaimia Chuquicamatan yksikkönsä prosessintehostukseen. Sopimukseen sisältyy myös Metson toimittama murskainautomaatio. Tilauksen kokonaisarvo on yli 9 miljoonaa euroa.

Sopimus kattaa kolme Metson suurinta kartiomurskainta Chuquicamataan. Yhden MP-sarjan kartiomurskaimen toimintapaino on yli 150 tonnia ja se pystyy käsittelemään jopa 1800 tonnia malmia tunnissa.
 
"Olemme varsin tyytyväisiä tästä tilauksesta. Codelco Chuquicamata on yksi Chilen tärkeimmistä kaivosyhtiöistä, ja valitsi Metson kartiomurskaimet lisätäkseen kapasiteettia yksikössään", kommentoi Renato Verdejo, Metson murskain- ja seulontakalustosta vastaava päällikkö Chilestä.

Metso toimittaa murskaimet Codelcolle Chuquicamataan vuoden 2012 viimeisen neljänneksen loppuun mennessä. Tilaus on kirjattu Kaivos ja maarakennuksen kuluvan vuoden ensimmäisen neljänneksen saatuihin tilauksiin.

Kolme suurinta kaivoskartiomurskainta

Toimitukseen kuuluu kolme Nordberg MP®1250 -murskainta. MP®1250-malli jatkaa MP®1000:n ja MP®800:n viitoittamaa menestystä. Sen perusta on sama kuin MP®1000:n, mutta kapasiteetti jopa 25% korkeampi.

1250 hp:n (932 kW:n) tehonsa ansiosta MP®1250 prosessoi suuremman malmimäärän jokaisella murskauskierroksella, ja sen voima/tuotanto-suhde on parempi kuin kilpailevien, samankokoisten laitteiden.

Codelco on Chilen suurin kaivosyhtiö. Chuquicamatan yksikkö pyörittää kahta kupari- ja molybdeenikaivosta, Chuquicamataa ja Mina Suria. Malmin irrotusvolyymillä mitattuna Chuquicamatan louhos on maailman suurin kuparia tuottava avolouhos.

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin.

 www.metso.com/miningandconstruction

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.


www.metso.com ,
www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Renato Verdejo, South Cone murskaus- ja seulontakalustopäällikkö, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +56 2 370 2000

Metso Twitterissä