Lehdistötiedote elokuuta 31, 2012 09.00.00 ap. CET

Metso auttaa Ferrexpo Poltavaa parantamaan rautamalmin laatua toimittamalla kokonaisen mineraalien käsittelyjärjestelmän Ukrainaan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 31.8.2012 klo 9:00 paikallista aikaa

Metso toimittaa kokonaisen mineraalien käsittelyjärjestelmän Ferrexpo Poltava - kaivosyhtiölle Ukrainaan. Tavoitteena on parantaa huomattavasti tuotetun rautamalmin laatua. Tilauksen arvo on 67 miljoonaa euroa sisältäen kaksi jo aiemmin allekirjoitettua, yhteensä 36 miljoonan euron arvoista sopimusta.

Metson toimitukseen kuuluu suuren jauhatuskapasiteetin pystymyllyjä, vaahdotuskennoja, magneettierottimia, pumppuja sekä murskaus- ja seulontajärjestelmä. Kaluston lisäksi sopimus kattaa asennuksen ja käyttöönoton valvonnan sekä räätälöidyn automaattisen prosessinhallintajärjestelmän.

"Metso ja Ferrexpo ovat tehneet yhteistyötä yli 30 vuotta. Tämän sopimuksen tavoitteena on auttaa Ferrexpo Poltavaa kasvattamaan pellettien rautamalmipitoisuutta 65 prosenttiin ja siten parantamaan kilpailukykyään maailmanmarkkinoilla. Vuonna 2009 Metso ja Ferrexpo allekirjoittivat lisäksi elinkaarisopimuksen kaivoksen pumppujen huollosta", muistuttaa Metson Kaivos ja maarakennuksen Ukrainan maajohtaja Alexy Strikha.

Metson laitetoimitukset Poltavan kaivokseen valmistuvat vuoden 2014 loppuun mennessä. Uusi tilaus sisältyi Kaivos- ja maarakennusliiketoiminnan vuoden 2012 toisen neljänneksen saatuihin tilauksiin.

Pystymyllyjen suosio jatkaa kasvuaan

Yksi Ferrexpo Poltava - sopimuksen tärkeimpiä laitteita on VERTIMILL® VTM1500 pystymylly, jota toimitetaan 10 kappaletta. Metso toi mylly markkinoille vuonna 1979, ja on myynyt sitä maailmanlaajuisesti lähes 400 kappaletta.

Korkean kapasiteetin pystymylly on osoittautunut monipuoliseksi jauhatusvälineeksi, jolla on monia etuja perinteiseen kuulamyllyyn verrattuna. Pystymyllyt suoriutuvat samasta jauhatusmäärästä kuulamyllyjä 30-50 prosenttia vähemmällä energialla. Lisäksi pystymyllyt vievät vähemmän tilaa ja niiden jauhatusosat kuluvat selvästi hitaammin.

Ferrexpo Poltavaan toimitettavaan mineraalienkäsittelykalustoon sisältyy myös 19 RCS130 vaahdotuskennoa, 32 LIMS WS1236CTC vaahdotuskennoa sekä 59 pumppua.

Ferrexpo plc. on Sveitsistä johdettu raaka-aineyhtiö, jolla on tuotantoa Ukrainassa. Se keskittyy teräksen valmistuksessa käytettyjen rautamalmipellettien tuotantoon ja vientiin. Ferrexpon hallinnoimat rautamalmiesiintymät ovat maailman suurimpia.

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin.

www.metso.com/miningandconstruction

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.
www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja (englanniksi):

Alexy Strikha, maajohtaja, Ukraina, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +380 56 493 86 87

Metso Twitterissä