Lehdistötiedote elokuuta 22, 2012 03.00.00 ip. CET

Metso investoi jauhinmyllyjen vuorausten tuotantoon ja vahvistaa maailmanlaajuista palveluliiketoimintaansa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 22. elokuuta 2012 klo 15:00 paikallista aikaa.

Korkealaatuiset kulutusosat takaavat kaivosprosessien luotettavuuden

Metso laajentaa jauhinmyllyjen kumivuorausten tuotantoaan ja investoi uusiin puristimiin vastatakseen kaivosteollisuuden kasvavaan maailmanlaajuiseen kysyntään. Investointi otetaan käyttöön vuoden 2015 aikana ja se kasvattaa Metson nykyisten kumivuorauksia valmistavien tehtaiden kapasiteettia noin 30 prosenttia.

Investoinnin arvo on noin 10 miljoonaa euroa, ja se toteutetaan kahdessa vaiheessa.
Ensimmäiset puristimet otetaan käyttöön vuoden 2013 loppuun mennessä Chilen, Ruotsin, Kanadan, Meksikon ja Perun tuotantolaitoksissa. Toisen vaiheen investoinnista päätetään vuoden 2013 alussa senhetkisen kysyntäennusteen perusteella, ja ne toteutetaan vuosien 2014-2015 aikana. Tällä hetkellä Metso valmistaa kulutusosia kuudella mantereella.

"Investointi on osa strategiaamme palveluliiketoimintamme tuotetarjonnan kasvattamiseksi ja jauhinmyllyjen vuorauksien saatavuuden parantamiseksi kasvavan kysynnän tarpeisiin", sanoo João Ney Colagrossi, Metson Kaivos ja maarakennus -segmentin palveluliiketoiminnasta vastaava johtaja.

Metso on markkinajohtaja jauhinmyllyjen vuorauksessa

Investoimalla myllynvuorausten tuotantoon Metso varmistaa kulutusosien saatavuuden ja korkean laadun. Metson tavoitteena on auttaa kaivosteollisuuden asiakkaitamme pitämään laitteistonsa toimintakunnossa - jatkuvasti ja paikasta riippumatta.

"Olemme sitoutuneet toimittamaan kulutusosat asiakkaillemme ajallaan. Logistinen ketteryys taataan ainoastaan mikäli omat toimipisteemme sijaitsevat riittävän lähellä asiakkaitamme", sanoo Rodrigo Gouveia, johtaja, Metson Kaivos ja maarakennus -segmentti.

Suurten jauhinmyllyjen kasvava kysyntä sekä niiden korkea käyttöaste lisäävät suurten ja korkealaatuisten myllynvuorausten kysyntää. Käyttämällä suurikokoisia vuorauksia käsiteltävien osien määrä vähenee ja huoltoseisokkien kesto lyhenee.

"Metson kehittämissä myllynvuorausratkaisuissa kumiin yhdistetään useita erilaisia teräselementtejä. Näin vuorauksen paino ja käyttöikä sekä asennuksen helppous voidaan optimoida. Edistyneen teknologiamme avulla voimme auttaa asiakkaitamme laitostensa tuottavuuden maksimoimisessa hyödyntämällä kuhunkin käyttötarkoitukseen parhaiten soveltuvaa materiaaliyhdistelmää", Gouveia lisää.

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin.
www.metso.com/miningandconstruction

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.
www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja (englanniksi):

João Ney Colagrossi, palveluliiketoiminnan vastaava johtaja, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +55 15 2102 1301, joao.colagrossi@metso.com

Rodrigo Gouveia, johtaja, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +1 717 849 7176, rodrigo.gouveia@metso.com 

Metso Twitterissä