Lehdistötiedote elokuuta 7, 2012 02.45.00 ip. CET

Metso ostaa rautamalmin pelletointiteknologiaa ja -osaamista Jacobsilta

Metso Oyj:n lehdistötiedote 7.8.2012 klo 14.45 paikallista aikaa

Metson kaivos ja maarakennus -segmentti ostaa vaaka-arinauunipelletointiin liittyvää teknologiaa ja osaamista Jacobs Engineering Group, Inc. -nimiseltä yhtiöltä (Jacobs). Kaupan myötä Jacobsin vaaka-arinauunipelletoinnin keskeiset asiantuntijat siirtyvät Metson palvelukseen. Kauppahintaa ei julkisteta.

Rautamalmin pelletointia käytetään sopivan syötteen tuottamiseksi liekkisulattoja varten raudan tuotantoprosessissa. Metso arvioi pelletointimarkkinoiden kasvavan, koska aiempaa enemmän pelletointia ja jalostusta tarvitaan pitoisuudeltaan alhaisten rautamalmiesiintymien tuotannon tehostamisessa.

Metson tarjonta on keskittynyt pyörivää arinauunitekniikkaa hyödyntäviin pelletointilaitoksiin. Kaupan myötä Metsosta tulee ainoa yhtiö maailmassa, joka pystyy tarjoamaan kaivosasiakkaille kahta keskeisintä pelletointiteknologiaa. Metso investoi jatkossa molempien teknologioiden jatkuvaan kehittämiseen.

Aiemmin Metso ja Jacobs ovat työskennelleet yhdessä ja Metso on toimittanut laitteita Jacobsin vaaka-arinauunisysteemejä varten. Yhtiöt jatkavat yhteistyötä myös jatkossa muilla aluille.

Jacobs on yksi maailman suurimmista ja monialaisimmista teknisten ja maarakennusalan asiantuntijapalvelujen tarjoajista.

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin.

www.metso.com, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja (englanniksi):

Donald Gaughenbaugh, President, Mineraalien käsittelyjärjestelmät, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +1 570 271 7721, donald.gaughenbaugh@metso.com

John Trescot, SVP, Mineraalien käsittelyjärjestelmät, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +1 717 793 1073, john.trescot@metso.com

 

Metso Twitterissä