Lehdistötiedote syyskuuta 21, 2012 10.00.00 ap. CET

Metso ja Boliden sopivat huoltosopimuksen jatkosta yhtiön Aitik-kaivoksella Ruotsissa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 21.09.2012 klo 10:00 paikallista aikaa

Metso vahvistaa omaa huolto-organisaatiotaan alueella

Metso ja Boliden ovat jatkaneet huoltosopimustaan yhtiön Aitik-kaivoksella Jällivaarassa, Pohjois-Ruotsissa. Kolmivuotinen sopimus sisältää myllynvuorausten toimituksia sekä jauhatuspiirin ennakoivaa huoltoa. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Sopimus on sisällöltään tuotantoperusteinen, jossa Metson palkkio perustuu asiakkaan saavuttamiin tuloksiin.

"Tuotantoperusteinen huoltosopimus Bolidenin kanssa antaa meille erinomaisen mahdollisuuden näyttää osaamistamme ja tarjota asiakkaalle kattavia myllynvuorausratkaisuja. Olemme huoltosopimuksen mukaan vastuussa myös vuorausten vaihtoon liittyvien seisokkien suunnittelusta niin, että ne toteutetaan mahdollisimman tehokkaasti, maksimoiden Bolidenin tuotantoprosessia," sanoo Simon Pelletier, elinkaaripalveluista vastaava johtaja Metson Kaivos ja maarakennuksen Palvelut-liiketoimintalinjasta.

Metso ja Boliden ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 1960 lähtien. Uusi sopimus syventää edelleen yritysten välistä yhteistyötä.

"Bolidenin meille asettamat haasteet ovat osaltaan vauhdittaneet Metson asiantuntemuksen yhdistämistä laite- ja huoltopalveluissa. Tässä työssä jalostuneet toimintamallit ovat tuoneet meille elinkaaripalveluja koskevia sopimuksia Northland Resources ja Russian Copper Company -yhtiöiden kanssa", kommentoi Metson Kaivos ja maarakennuksen Palvelut-liiketoimintalinjan johtaja João Ney Colagrossi.

Aitik on yksi Euroopan suurimpia kuparin tuottajia. Kaivoksen tuoreen laajennushankkeen myötä kapasiteetti nousee 36 miljonaan tonniin malmia vuodessa. Metso toimitti vuonna 2007 kaksi autogeenimyllyä Bolidenille. Kooltaan 11,58 x 13,72 metrin myllyt olivat aikanaan suurimmat Metson toimittamat.

Sopimus sisältyy Kaivos ja maarakennuksen kolmannen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Metson uudet vuorausratkaisut maksimoivat myllyjen käyttöasteen ja parantavat työturvallisuutta

Aitikiin asennetuissa autogeenimyllyissä käytetään Metson kehittämiä Megaliner(TM)-vuorauksia. Tuoteuutuuden innovatiivinen muotoilu ja nopea vaihtoaika maksimoivat suurikokoisten jauhinmyllyjen käyttöasteen. Megaliner(TM)-vuoraukset ovat kooltaan tavallista suurempia ja ne voidaan silti asentaa paikalleen samalla kalustolla, jota käytetään monien, suurten myllyjen huollossa. Suurempikokoisia vuorauksia tarvitaan määrältään vähemmän, jolloin myös tarvittavien kiinnityspaikkojen määrä vähenee, mikä osaltaan nopeuttaa asennus- ja vaihtotyötä. Megaliner(TM) parantaa myös työturvallisuutta, sillä vuoraukset pultataan kiinni turvallisesti myllyn ulkopuolelta.

Metso avaa uuden huoltokeskuksen Pohjois-Ruotsiin tukeakseen alueen kaivosteollisuutta

Varmistaakseen Bolidenin ja alueen muiden kaivosasiakkaiden ensiluokkaisen palvelun jatkumisen, Metso panostaa alueen palveluihin laajentamalla Jällivaaran huoltokeskusta. Keskuksessa toimii myös vara- ja kulutusosien jakelukeskus.

Jällivaaran lisäksi Metsolla on vahva ja osaava huolto-organisaatio Kiirunassa ja Luulajassa, ja yhtiö on avaamassa uuden huoltokeskuksen Pajalaan tukemaan Northland Resources AB:n kanssa tehtyä huoltosopimusta. Pohjois-Ruotsi tarjoaa Metson laite- ja huoltopalveluille runsaasti mahdollisuuksia, sillä alueen kaivokset ovat laajentamassa toimintaansa ja investoimassa uusiin kaivosprojekteihin.

Boliden on metalliyhtiö, joka on sitoutunut kestävään kehitykseen. Bolidenin juuret ovat Pohjolassa, mutta liiketoiminta globaalia.Yhtiö toimii malminetsinnässä, kaivostoiminnassa, sulattohankkeissa ja metallin kierrätyksessä. Bolidenilla on noin 4 400 työntekijää ja 4,7 miljardin euron liikevaihto vuonna 2011.

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin.

www.metso.com/miningandconstruction

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com  www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja (englanniksi ja ruotsiksi):

Christer Brännström, johtaja, Ruotsin huoltokeskukset, Palvelut-liiketoimintalinja, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +46 910 584232

Tony Hansson, Ruotsin kaivosalan myyntipäällikkö, Palvelut-liiketoimintalinja, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +46 920 25 06 80 

Metso Twitterissä