Lehdistötiedote syyskuuta 26, 2012 09.30.00 ap. CET

Metso siirtää ja uudistaa kiinalaisen Shandong Chenming Paperin paperikoneen tuotannon lisäämiseksi

Metso Oyj:n lehdistötiedote 26.09.2012 klo 09:30 paikallista aikaa

Metso toimittaa paperikoneen siirron ja uudistuksen Shandong Chenming Paper Holdings Ltd. -konserniin kuuluvalle Chenming Jilinille yhtiön uudella tehtaalla Jilinin maakunnassa Kiinassa. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tämäntyyppisen siirto- ja uudistusprojektin arvo on tyypillisesti 10-20 miljoonaa euroa.

"Projektin päätavoitteena on lisätä tuotantoa parantamalla paperinvalmistuslinjan tehokkuutta sekä lisäämällä sen kuivatuskapasiteettia", sanoo Metson myyntipäällikkö Jukka Vuorela.

Chenming Jilinin paperikone siirretään Jilinin kaupungin sisällä nykyiseltä tehtaalta yhtiön uudelle tehtaalle. Metso vastaa paperikoneen purkamisen ja pakkaamisen valvonnasta sekä siirretyn konelinjan asennusvalvonnasta ja käyntiinajosta. Metson toimitukseen sisältyy lisäksi siirretyn PK 12 -paperikoneen uudistus. Uudistettu kone käynnistyy vuoden 2013 toisella puoliskolla.

Tilaus sisältyy Massa, paperi ja voimantuotannon vuoden 2012 kolmannen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Tekniset tiedot

Siirrettävä kone on viiraleveydeltään 6,95-metrinen PK 12 -konelinja. Uudistus sisältää viira- ja kuivatusosien modernisoinnin sekä puristinosan uudistuksen SymBelt- kenkäpuristimella. Alkuperäisellä PK 12:lla valmistetaan päällystettyjä puupitoisia LWC (light weight coated) -paperilajeja. Uudistuksen jälkeen koneella on tarkoitus valmistaa myös muita lajeja.

Chenming Jilin on osa Shandong Chenming Paper Holdings Limited -konsernia, joka on yksi Kiinan suurimpia paperintuottajia. Vuonna 2010 yhtiön paperintuotantokapasiteetti oli yli 4 miljoonaa tonnia, liikevaihto yli 2 miljardia euroa ja työntekijöiden määrä noin 17 000.

Metson massa-, paperi- ja voimantuotantoammattilaiset ovat erikoistuneet prosesseihin, koneisiin, laitteisiin, palveluihin, paperikonekudoksiin ja suodatinkankaisiin. Tarjontamme ja kokemuksemme kattavat prosessin koko elinkaaren: uudet tuotantolinjat, uudistukset ja palvelut.

www.metso.com/pulpandpaper, www.metso.com/power, www.twitter.com/MetsoPulpPaper

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Petri Paukkunen, johtaja, Myynti ja markkinointi, Paperitehtaat-liiketoimintayksikkö, Metso, puh. 040 744 8182

Jukka Vuorela, myyntipäällikkö, Myynti ja markkinointi, Paperitehtaat-liiketoimintayksikkö, Metso, puh. 040 588 2177

Metso Twitterissä