Pörssitiedote syyskuuta 20, 2012 03.16.29 ip. CET

Metson hallitus peruuttaa ehdotuksensa lisäosingosta

 Metso Oyj:n pörssitiedote 20.9.2012 kello 15.25 paikallista aikaa

 

Metson hallitus on päättänyt peruuttaa ehdotuksensa, jonka mukaan yhtiö olisi vuoden 2011 tuloksen perusteella maksanut 0,50 euron lisäosingon osakkeelta. Myös 12. lokakuuta 2012 pidettäväksi kaavailtu ylimääräinen yhtiökokous peruutetaan.

Hallituksen tehtyä 6.9.2012 päätöksen ehdottaa lisäosinkoa Metso teki päätöksen uudelleenjärjestelyistä paperikoneliiketoiminnassaan. Metso on viime vuosina yhdessä henkilöstön kanssa toteuttanut useita merkittäviä toiminnan uudelleenjärjestelyjä ja tehostamisia, joiden seurauksena se on tänä päivänä yksi alojensa johtavista teknologiayrityksistä.

Ottamalla tämän historian huomioon ja tukeakseen ja varmistaakseen sen, että välttämätön uudelleenjärjestely yhtiön paperikoneliiketoiminnassa voidaan suunnitella ja toteuttaa tavoitteiden mukaisesti ja varmistaakseen yhtiön hyvän tuloskehityksen pitkällä aikavälillä, hallitus katsoo, ettei lisäosingon maksaminen ole tässä tilanteessa aiheellista. Ehdotuksesta luopuminen on hallituksen mukaan perusteltua yhtiön, osakkeenomistajien ja henkilöstön sekä sitä kautta yhtiön aseman ja kehityksen kannalta.

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com,
www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja antaa:
Matti Kähkönen, toimitusjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3000
Harri Nikunen, talous- ja rahoitusjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3010
Juha Rouhiainen, VP, Investor Relations, Metso Oyj, puh. 020 484 3253

Metso Oyj

Harri Nikunen
talous- ja rahoitusjohtaja

Juha Rouhiainen
sijoittajasuhdejohtaja

jakelu:

Nasdaq OMX Helsinki Oy
Tiedotusvälineet
www.metso.com

Metso Twitterissä