Lehdistötiedote tammikuuta 22, 2013 11.00.00 ap. CET

Metso toimittaa biolämpökeskuksen kaukolämmön tuotantoon Savon Voimalle Leppävirralle

Metso Oyj:n lehdistötiedote 22.1.2013 klo 11:00 paikallista aikaa

Metson biolämpökeskustoimitus lisää vihreän energian tuotantoa Savon Voiman strategian mukaisesti

Metso toimittaa biolämpökeskuksen kaukolämmön tuotantoon Savon Voima Oyj:lle Leppävirralle. Investoinnin  jälkeen Leppävirran kunta saa entistä enemmän uusiutuvilla polttoaineilla tuotettua kaukolämpöä Savon Voiman bioenergiaohjelman mukaisesti. Uuden biolämpökeskuksen myötä öljyn käyttöä vähennetään merkittävästi. Lämpökeskus otetaan käyttöön loppuvuodesta 2013.  Tilauksen arvo on noin 9 miljoonaa euroa.

Metson toimitus on avaimet käteen -toimitus sisältäen prosessilaitteet, rakennukset ja asennustyöt sekä maanrakennustyöt. Toimitukseen kuuluu myös Metson savukaasupesuri. Valmistuttuaan laitos tuottaa kuumaa vettä Leppävirran kunnan kaukolämpöverkkoon ja  sen lämpöteho on 8 MW. Polttoaineena laitos käyttää lähiseudulta hankittavaa puupohjaista biomassaa kuten metsähaketta ja turvetta.

"Valitsimme Metson uuden laitoksemme toimittajaksi, koska meillä on Metson kanssa takanamme pitkä ja toimiva yhteistyö aikaisemmissa laitostoimituksissa, viimeisimpänä Suonenjoelle toimitettu samankokoinen laitos. Metson ratkaisu oli myös  kokonaistaloudellisesti edullisin", toteaa Savon Voiman projektipäällikkö Hannu Lipsanen.

"Haluamme olla luotettava kumppani viemään eteenpäin Savon Voiman kestävän kehityksen mukaisia kotimaisia polttoaineita hyödyntäviä hankkeita. Leppävirran hanke on meille erittäin tärkeä. Toimitamme laitoksen, joka vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä ja on energiatehokas ratkaisu kaukolämmön tuotantoon", vahvistaa lämpölaitosten myynnistä vastaava Teemu Koskela Metsosta.

Tilaus sisältyy Metson Massa, paperi ja voimantuotannon vuoden 2012 neljännen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Savon Voima Oyj on sähkö- ja lämpöpalveluja tuottava ja markkinoiva suomalainen energiayhtiö. Reilun 211 miljoonan euron liikevaihdollaan (2011) yhtiö lukeutuu Suomen suurimpiin energiapalvelujen myyjiin. Myös energia-alan työnantajana yhtiö on merkittävä. Savon Voima tarjoaa työtä noin 170 alan ammattilaiselle. Vuosia kestänyt määrätietoinen panostus päästöttömään energiantuotantoon on nostanut lämmön tuotannossa bioenergian osuuden yli 80 prosenttiin.

Metson massa-, paperi- ja voimantuotantoammattilaiset ovat erikoistuneet prosesseihin, koneisiin, laitteisiin, palveluihin, paperikonekudoksiin ja suodatinkankaisiin. Tarjontamme ja kokemuksemme kattavat prosessin koko elinkaaren: uudet tuotantolinjat, uudistukset ja palvelut.

www.metso.com/pulpandpaperwww.metso.com/power , www.twitter.com/MetsoPulpPaper 

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup

 Lisätietoja:

Teemu Koskela, myyntijohtaja, Lämpölaitosliiketoiminta, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso, puh.  050 400 8721

Risto Juutinen, johtaja, Lämpölaitosliiketoiminta, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso, puh. 040 590 8062

Metso Twitterissä