Lehdistötiedote tammikuuta 23, 2013 11.00.00 ap. CET

Metso toimittaa kaivoslaitteita OAO Severstal -yhtiön Olkonin kaivokselle Venäjällä

Metson lehdistötiedote tammikuun 23. päivänä 2013 kello 11:00 paikallista aikaa

Suurikapasiteettinen kuivaamo parantaa kaivoksen tehokkuutta

Metso toimittaa OAO Severstal -yhtiölle kuivaamon yhtiön Olkon-rautamalmikaivoksen uudistusprojektiin Olenegorskiin, Venäjälle. Uusi, yksilinjainen ja suurikapasiteettinen kuivaamo korvaa aiemmat, rinnakkaiset järjestelmät. Toimitus sisältää myös nykyaikaisen, Metson toimittaman automaatiojärjestelmän, joka mahdollistaa prosessin tarkemman hallinnan. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Toimitettava kuivaamo tehostaa kaivostuotannon energiatehokkuutta sekä hyödyntää uusinta teknologiaa ilmansuodatuksessa ja polttimien ohjauksessa. Näin varmistetaan alhainen polttoaineen kulutus, vähennetään käyttö- ja huoltokuluja sekä minimoidaan hiukkaspäästöt.

"Valitsimme valmistajaksi Metson, koska yhtiön tarjous oli tekniseltä ratkaisultaan ja kustannusrakenteeltaan paras. Uusi laitteisto parantaa toimintamme laatua, energiatehokkuutta ja vähentää samalla ympäristökuormitustamme, mikä on meille olennaisen tärkeää," sanoo Severstal -yhtiön ostotoiminnoista vastaava Pavel Lezhnev.

"Olkonin nykyiset rautamalmin kuivainlaitteistot olivat vanhentuneet. Yhtiö valitsi Metson tarjoaman laitteiston kaivoksen prosessiin parhaiten sopivaksi, koska pystyimme suunnittelemaan ja valmistamaan optimoitua, heidän tuotantoaan tehostavaa kuivatusteknologiaa," kertoo Metson Kaivos ja maarakennuksen pyrotekniikan myynnistä vastaava Michael Schiefer.

"Metso valittiin, koska pystyimme pitkän asiakassuhteen ja tämän projektin tiiviin suunnitteluyhteistyön ansiosta vastaamaan tarkasti kaivoksen prosessiin liittyviin käyttövaatimuksiin. Metso oli myös ainoa valmistaja, jonka ratkaisulla saavutetaan korkea kapasiteetti yhden kuivatuslinjan järjestelmällä," arvioi Metson Kaivos ja maarakennuksen avainasiakaspäällikkö Yuri Pedan.

Uuden laitoksen kapasiteetti on 625 tonnia kuivaa rautamalmirikastetta tunnissa prosessoituna yhdellä linjalla. Toimitus sisältää suorapolttoa hyödyntävän kuivatusjärjestelmän laitteineen, polttimet, ilmanpuhdistuslaitteet, automaation sekä projektihallinnan.

Tilaus sisältyy Metson Kaivos ja maarakennuksen vuoden 2012 viimeisen neljänneksen saatuihin tilauksiin. Toimitukset tehdään kuluvan vuoden neljännellä neljänneksellä.

OAO Severstal on maailman johtavia terästuotteisiin sekä teräksen tuotantoon liittyvää kaivostoimintaa harjoittavia yhtiöitä. Severstalilla on toimintaa Venäjällä, Yhdysvalloissa, Ukrainassa, Latviassa, Puolassa, Italiassa, Liberiassa ja Brasiliassa. Vuonna 2011 yhtiö tuotti 15,3 miljoonaa tonnia raakaterästä.

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin.  

www.metso.com/miningandconstruction

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja (englanniksi):

Yuri Pedan, avainasiakaspäällikkö, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +7 985 977 50 87, yuri.pedan@metso.com

Metso Twitterissä