Lehdistötiedote tammikuuta 2, 2013 11.00.00 ap. CET

Metso vahvistaa teollisten prosessien optimointipalvelujaan ostamalla yhdysvaltalaisen ohjelmistotalon ExperTune Inc:n

Metso Oyj:n lehdistötiedote 2.1.2013 klo 11:00 paikallista aikaa

Metso on ostanut yhdysvaltalaisen ohjelmistotalon ExperTune Inc:n. ExperTunen tuotteita käytetään laajasti työkaluina analysoitaessa ja seurattaessa teollisten prosessien suorituskykyä ja tuloksellisuutta sekä tunnistettaessa niihin liittyviä korjaus- ja parannusmahdollisuuksia.

ExperTunen osto toteuttaa Metson strategiaa palveluliiketoiminnasta keskeisenä kasvu- ja kehityskohteena. Se laajentaa ja vahvistaa Metson kykyä tarjota asiakkaiden liiketoimintaa edistäviä palveluja globaalisti. ExperTunen tuotteita myydään sekä itsenäisinä ohjelmistoina, jotka toimivat kaikissa automaatiojärjestelmäympäristöissä että osana Metson Performance business solutions -palveluita.

''Yhdistelmä ExperTunen tuotteita ja Metson palveluita laajentaa prosessien ja liiketoiminnan tuloksellisuutta edistävien lisäarvopalvelujemme tarjontaa'', kertoo Metso Automaation Palvelut-liiketoiminnasta vastaava Mikko Keto.

''ExperTunen avulla voimme tarjota entistä monipuolisempia ja tehokkaampia palveluja asiakkaillemme vastaamaan tärkeimpiin liiketoiminnan haasteisiin, joita ovat esimerkiksi raaka-aineiden ja energian niukkuus, tuotannon tasalaatuisuus sekä tiukkeneva ympäristölainsäädäntö. ExperTunen tuotteiden avulla asiakkaamme löytävät prosesseistaan kohdat, joihin Metsolla on liiketoimintaa edistävät kokonaisratkaisut'', Keto kiteyttää.

Metson palveluliiketoiminta on kehittynyt voimakkaasti kymmenen viime vuoden aikana. Vuonna 2011 palveluliiketoiminnan osuus yhtiön liikevaihdosta oli 45 prosenttia. ExperTune integroidaan Metson Automaatio-segmentin Palvelut-liiketoimintaan.

ExperTune Inc.

Vuonna 1986 perustettu ExperTune on erikoistunut ohjelmistotuotteisiin, joiden avulla lisätään prosessiteollisuuden tuottavuutta, tehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Sen liikevaihto on alle 10 miljoonaa euroa. ExperTunen pääkonttori sijaitsee Yhdysvaltojen Milwaukeessa, Wisconsinissa. ExperTunella on laaja jälleenmyyjäverkosto kaikilla mantereilla. Sen tuotteita ovat muun muassa PlantTriage, ProcessApex sekä PID Loop Optimizer.

Automaatio-liiketoiminnan prosessiautomaatio- ja virtauksensäätöratkaisut vastaavat Metson asiakasteollisuuksien kasvavaan tarpeeseen tehostaa tuotantoprosessejaan raaka-aineiden ja energialähteiden niukentuessa ja niiden käytöstä aiheutuvien kustannusten kohotessa. Maailmanlaajuinen asiantuntijaverkostomme auttaa palveluillaan asiakkaitamme parantamaan tuottavuutta, pienentämään riskejä ja optimoimaan kustannuksia.

www.metso.com/automation , www.twitter.com/metsoautomation

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Mikko Keto, johtaja, Palvelut-liiketoiminta, Automaatio-segmentti, Metso, puh. 050 317 3444, mikko.keto@metso.com 

Metso Twitterissä