Lehdistötiedote tammikuuta 14, 2013 11.00.00 ap. CET

Metson yhteistoimintaneuvottelut päätökseen

Metso Oyj:n lehdistötiedote 14.1.2013 klo 11:00 paikallista aikaa

Metso on saanut päätökseen eri liiketoimintojaan koskeneet yhteistoimintaneuvottelut Suomessa. Neuvottelujen tuloksena yhtiö vähentää yhteensä 101 työpaikkaa. Neuvottelujen alkaessa vähennystarpeeksi arvioitiin yhteensä noin 160 työpaikkaa.

Yhteistoimintaneuvottelujen tavoitteena on sopeuttaa yhtiön tuotantokapasiteettia vastaamaan toimintaympäristön pysyviä rakenteellisia muutoksia sekä parantaa kustannuskilpailukykyä ja kannattavuutta pitkällä aikavälillä.

Automaatio-liiketoiminta

Automaatio-liiketoiminnassa vähennetään 80 työpaikkaa, joista irtisanomisia on 51. Neuvottelujen alkaessa Automaatiossa vähentämistarpeeksi arvioitiin noin 120 työpaikkaa.

Lomautukset Vantaalla käynnistyvät helmikuussa. Lomautusten määrä ja kesto riippuvat työkuormasta ja saatavien tilausten määrästä. Neuvottelujen alkaessa varauduttiin mahdollisiin lomautuksiin sekä Tampereella että Vantaalla.

Yhteistoimintaneuvottelut Metson muissa liiketoiminnoissa Suomessa

Yhteistoimintaneuvottelujen lopputuloksena kaivos- ja maarakennusliiketoiminnassa Tampereen valimolla vähennetään 15 työpaikkaa. Syyskuuhun voimassa olevan neuvottelupäätöksen mukaan lomautuksia toteutetaan murskaus- ja seulontalaitteiden valmistustoiminnassa ja valimolla vain, jos työkuorma sitä edellyttää.

Lomautuksia koskeneet neuvottelut selluteollisuutta palvelevissa yksiköissä Porissa ovat päättyneet, ja 20 henkilöä koskevat lomautukset käynnistyvät helmikuussa. Mahdollisia lomautuksia koskevat neuvottelut jatkuvat voimantuotannon valmistusyksiköissä Tampereella.

Lisäksi Metson henkilöstöpalvelut-yksikössä vähennetään kuusi työpaikkaa ja lomautetaan 18 henkilöä eri puolilla Suomea vuoden 2013 aikana.

Yhteistoimintaneuvotteluilla  tavoitellaan noin kahdeksan miljoonan euron vuosittaisia säästöjä. Kustannusvähennysten arvioidaan toteutuvan täysimääräisesti vuoden 2013 aikana.

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Harri Nikunen, talous- ja rahoitusjohtaja, Metso Oyj, harri.nikunen@metso.com, puh. 020 484 3010

Markku Simula, johtaja, Virtauksenhallinta-liiketoimintalinja, Automaatio, markku.simula@metso.com, puh. 040 579 8128

Pekka Pohjoismäki, johtaja, Murskaus- ja seulontalaitteet -liiketoimintalinja, Kaivos ja maarakennus, pekka.pohjoismaki@metso.com, puh.0400 33 4400

Metso Twitterissä