Lehdistötiedote lokakuuta 22, 2013 11.00.00 ap. CET

Metso toimittaa mineraalinkäsittelylaitteistoa Alderonin uuteen rautamalmikaivokseen Kanadassa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 22.10.2013 klo 11:00 paikallista aikaa

Metson vankka asema Quebecissä sekä luotettavuudestaan tunnettu asiakaspalvelu olivat tärkeitä valintakriteerejä Alderonille

Alderon Iron Ore Corp. ja Hebei Iron & Steel Group Co. Ltd. ("HBIS") ovat valinneet Metson jauhinmyllyt takaamaan tehokkaan tuotannon Kanadan Newfoundlandin ja Labradorin provinssiin valmistuvaan, yhdessä omistamaansa Kamin rautamalmikaivokseen.

Alderon ja HBIS tilasivat Metsolta yhden AG- eli autogeenisen jauhinmyllyn ja yhden kuulamyllyn osana kaivoshankkeen pitkän toimitusajan vaatimia laitehankintoja. Tilaus sisältyy Metson Kaivos ja maarakennuksen vuoden 2013 kolmannen neljänneksen saatuihin tilauksiin. Sen arvoa ei julkisteta.

Kamin tulevasta kaivoksesta 75 prosenttia omistavan Alderonin mielestä sopimus on tärkeä askel projektin etenemisessä.

"Tämä tilaus on merkittävä askel Alderonille, sillä myllyistä tulee uuden rikastamomme kulmakivi", Alderonin pääjohtaja Tayfun Eldem kuvailee sopimuksen merkitystä.

Metso oli selkeä valinta toimitukseen Quebecin Lachinessa sijaitsevien tuotantotilojensa ja huoltopalveluidensa vuoksi. Suurin osa kuulamyllystä sekä osa autogeenisestä myllystä valmistetaan ja koneistetaan juuri Lachinen tehtaalla. Lisäksi useilla Alderonin avainhenkilöillä oli aiempaa kokemusta Metson Lachinen henkilöstön tarjoamasta luotettavasta ja ensiluokkaisesta palvelusta. Tämä kokemus osoittautui ratkaisevan tärkeäksi kriteeriksi lopullisen päätöksen teossa.

Metson AG- ja kuulamyllyt auttavat kaivosta saavuttamaan tuotantotavoitteensa

Metson toimitus auttaa kaivosta yltämään tavoittelemaansa 8 miljoonan tonnin vuosituotantoon. AG-mylly on halkaisijaltaan 11 metriä ja pituudeltaan 7 metriä, ja sen nimellisteho on 15 megawattia. Kuulamyllyn halkaisija on 6,7 metriä, pituus 12,5 metriä ja nimellisteho 10 megawattia.

Metso toimittaa jauhinmyllyt vuoden 2014 viimeisellä neljänneksellä. Rautamalmirikasteen tuotanto Kamissa käynnistyy näillä näkymin vuoden 2015 loppuun mennessä.

Alderon on kanadalainen rautamalmiin erikoistunut kehitysyhtiö, jonka toimistot sijaitsevat Vancouverissa, Montrealissa, St. John'sissa ja Labrador Cityssä. Kami-hanke, josta Alderon omistaa kolme neljännestä ja HBIS jäljelle jäävän neljänneksen, sijaitsee Kanadan johtavalla rautamalmialueella ja sitä ympäröi neljä toiminnassa olevaa rautamalmikaivosta.

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin sekä metallin- ja jätteenkierrätykseen. Expect results.
www.metso.com/miningandconstruction  

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.
www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja (englanniksi):
David Kowalski, Johtaja, Amerikan markkina-alue, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +1 412 269 5115

Metso Twitterissä