Lehdistötiedote lokakuuta 31, 2013 11.00.00 ap. CET

Metson automaatiota Aasian suurimpaan biomassavoimalaitokseen

Metso Oyj:n lehdistötiedote 31.10.2013 klo 11:00 paikallista aikaa

Metso toimittaa vaativille polttoainesekoituksille soveltuvaa edistyksellistä automaatioteknologiaa ensimmäistä kertaa Etelä-Koreaan

Eteläkorealainen GS Engineering & Construction Co., Ltd. (GS E&C) on valinnut Metson automaation Dangjin 4 -biomassavoimalaitokselle, joka on rakenteilla Dangjinin kaupunkiin noin 70 kilometriä Soulista lounaaseen. 105 megawatin laitos on lajissaan Aasian suurin valmistuessaan vuonna 2015.

Uuden biomassavoimalaitoksen omistaja GS E&C aikoo sen avulla parantaa kilpailukykyään energiamarkkinoilla, lisätä sähköntuotantokapasiteettiaan ja tuottaa enemmän uusiutuvaa energiaa. "Valitsimme Metson, koska sillä on monia referenssejä vaativista biomassaa polttoaineena käyttävistä voimalaitoksista. Yhtiö myös täytti tekniselle tuelle asettamamme vaatimukset", toteaa johtaja Gye Man Jeong GS E&C:stä.

Laitos käyttää polttoaineenaan sekoitusta, josta 80 prosenttia koostuu palmunsiemenen kuorista ja 20 prosenttia kivihiilestä. Metson edistyksellisillä automaatiosovelluksilla voidaan hallita vaativiakin polttoainesekoituksia, joissa polttoaineiden suhteet vaihtelevat.

Metson toimitukseen kuuluu Metso DNA -automaatiojärjestelmä koko voimalaitokselle kattaen kiertoleijukattilan, apu- ja tukiprosessit ja sähköverkon. Se sisältää myös laitoksen suorituskyvyn valvonta- ja raportointisovellukset, sisältäen mm. kattilan elinikälaskennan, sekä värähtelyvalvonnan - kaikki integroituna automaatiojärjestelmään. Uusi laitos otetaan käyttöön suunnitelmien mukaan elokuussa 2015.

"Tällä tilauksella Metso pääsee sisään Korean energiamarkkinoille, joten se on referenssinä erittäin tärkeä. Onnistuneen projektin jälkeen korealaiset voimalaitostoimittajat tuntevat Metson varteenotettavana voimalaitosautomaation toimittajana", sanoo Metson Automaatio-liiketoiminnan Aasian energia- ja prosessijärjestelmistä vastaava johtaja Matti Miinalainen.

Tilauksen arvoa ei julkisteta. Se on kirjattu Metson Automaatio-segmentin vuoden 2013 kolmannen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

GS Engineering & Construction Co., Ltd:n pääkonttori sijaitsee Soulissa, Koreassa. Yhtiöllä on 28 haarakonttoria, 11 tytäryhtiötä, 200 rakennustyömaata ja yli 7 200 työntekijää. GS Engineering & Construction Co., Ltd. ja itsenäinen energiayhtiö GS EPS Co. Ltd. ovat osa GS-konsernia.

Automaatio-liiketoiminnan prosessiautomaatio- ja virtauksensäätöratkaisut vastaavat Metson asiakasteollisuuksien kasvavaan tarpeeseen tehostaa tuotantoprosessejaan raaka-aineiden ja energialähteiden niukentuessa ja niiden käytöstä aiheutuvien kustannusten kohotessa. Maailmanlaajuinen asiantuntijaverkostomme auttaa palveluillaan asiakkaitamme parantamaan tuottavuutta, pienentämään riskejä ja optimoimaan kustannuksia.
www.metso.com/automation, www.twitter.com/metsoautomation  

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.
www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:
Matti Miinalainen, Aasian energia- ja prosessijärjestelmistä vastaava johtaja, Automaatio, Metso, sähköposti: matti.miinalainen(at)metso.com, puh. 020 483 170 tai 040 822 5216

Esitteet
Nimi
3D-kuva tulevasta Dangjin 4- biomassavoimalaitoksesta Lataa

Metso Twitterissä