Lehdistötiedote marraskuuta 1, 2013 06.30.00 ip. CET

Metso on saanut päätökseen teollisiin kumihihnoihin liittyvän liiketoimintansa osien myynnin

Metso Oyj:n lehdistötiedote 1.11.2013 klo 18:30 paikallista aikaa

Metso on tänään saanut päätökseen teollisten kumihihnojen tuotannon osien ja niihin liittyvien myynti- ja huoltoliiketoimintojen myynnin. Kyseessä on Metson kaivos- ja maarakennussegmenttiin kuuluvat 27 toimipistettä, jotka työllistävät yhteensä noin 330 henkilöä. Suomessa sijaitseva teollisten kumihihnojen tuotanto ja siihen liittyvä myynti- ja palveluliiketoiminta myytiin ContiTech Conveyor Belt Groupille. Teollisiin kumihihnoihin liittyvä myynti- ja palveluliiketoiminta Belgiassa, Saksassa, Alankomaissa, Norjassa ja Etelä-Ruotsissa myytiin Lutze Groupille. Kyseiset myynnin ja palveluliiketoiminnan yksiköt palvelevat pääasiassa muita teollisuudenaloja kuin Metson painopistealueisiin kuuluvia kaivos- ja maarakennusteollisuuksia. Kaupan arvoa ei julkisteta.

"Metso on maailman johtavia teknologia- ja palvelutoimittajia asiakkailleen kaivos- ja maarakennusalalla, ja haluamme keskittyä tämän aseman vahvistamiseen myös tulevaisuudessa. Meidän on samalla jatkuvasti parannettava toimintamme kilpailukykyä ja kehitettävä asiakaspalvelua. Liiketoiminnan myynti liittyy Metson Euroopan tuotantoverkoston kehittämis- ja yksinkertaistamisstrategiaan", toteaa prosessikulutusosista vastaava johtaja Pasi Jokela.

ContiTech Conveyor Belt Group kuuluu autoteollisuuden tavarantoimittajan Continentalin ContiTech-divisioonaan. ContiTech on yksi maailman johtavista teknisten kumituotteiden toimittajista ja muoviteknologian osaajista. ContiTech kehittää ja valmistaa osia ja järjestelmiä sekä autoteollisuudelle että muille teollisuudenaloille. ContiTechillä on noin 28 000 työntekijää, ja divisioonan liikevaihto vuonna 2012 oli noin 3,7 miljardia euroa.

Lutze Group on kahdella toimialalla toimiva perheyritys. Lutze Fördertechnik keskittyy laadukkaisiin kuljetinhihnoihin ja suihkupinnoitettuihin kulutusosiin. Lutze Kunststofftechnik puolestaan suunnittelee ja valmistaa kulutusosiksi tarkoitettuja muovituotteita omalla tehtaallaan Saksassa. Vuonna 2012 Lutze Groupin liikevaihto oli noin 25 miljoonaa euroa, ja yrityksen palveluksessa oli noin 160 työntekijää.

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin sekä metallin- ja jätteenkierrätykseen. Expect results.
www.metso.com/miningandconstruction  

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.
www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:
Pasi Jokela, prosessikulutusosista vastaava johtaja, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +358 46 876 2255

Metso Twitterissä