Lehdistötiedote marraskuuta 13, 2013 03.00.00 ip. CET

Metso vahvistaa kattavaa hienonnuspalvelutarjontaansa ostamalla espanjalaisen jauhinkuulia valmistavan Sabo-yhtiön

Metso Oyj:n lehdistötiedote 13.11.2013 klo 15:00 paikallista aikaa

Metso hankkii espanjalaisen jauhinkuulia valmistavan Santa Ana de Bolueta SA -yhtiön (Sabo). Yrityskauppa täydentää Metson nykyistä hienonnuslaitteiden kulutusosatarjontaa kaivosasiakkaille. Kaupan arvoa ei julkisteta.

"Metso on suorituskykyyn perustuvien palveluiden johtava toimittaja globaalille kaivosteollisuudelle, ja tavoitteemme on vahvistaa palvelutarjontaamme ja läsnäoloamme jatkuvasti. Sabo on hyvämaineinen ja tunnettu jauhinkuulien toimittaja, jonka osaaminen on erinomaista. Yrityskauppa sopii täydellisesti strategiaamme - sen avulla meistä tulee kokonaisvaltaisia hienonnuspalveluja toimittava kumppani asiakkaillemme", sanoo Metson Kaivos ja maarakennuksen Palvelut-liiketoimintalinjan johtaja João Ney Colagrossi.

"Lisäämällä jauhinkuulaosaamisen valikoimaamme pystymme entistä paremmin hallinnoimaan kaivosten suorituskykyä. Voimme tarjota kattavia, lisäarvoa tuottavia palvelukokonaisuuksia, jotka parantavat asiakkaidemme prosessien tuottavuutta ja yleistä suorituskykyä merkittävästi. Tulemme hyödyntämään Sabon osaamista kehittäessämme globaalia palvelustrategiaamme tulevina vuosina", hän lisää.

Jauhinkuulia käytetään jauhinmyllyissä tehostamaan jauhatusprosessia. Sabon tarjonta kattaa semiautogeenisten (SAG), kuula- ja VertimillTM -myllyjen jauhinkuulat sekä tankomyllyjen tangot. Jauhinkuulia on saatavana erikokoisina ja eri materiaaleista valmistettuina. Erilaiset jauhinkuularatkaisut takaavat parhaan mahdollisen tuloksen kullekin prosessoitavalle raaka-aineelle.

Vuonna 1841 perustettu Santa Ana de Bolueta SA (Sabo) on yksityisomistuksessa oleva jauhinkuulia toimittava yritys. Sabolla on noin 40 työntekijää kahdessa toimipisteessä Espanjassa. Sabon liikevaihto vuonna 2012 oli noin 40 miljoonaa euroa.

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin sekä metallin- ja jätteenkierrätykseen. Expect results.

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa- ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.
www.metso.com,  www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:

João Ney Colagrossi, johtaja, Palvelut-liiketoimintalinja, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +55 15 2102 1301, sähköposti: joao.colagrossi(at)metso.com

Rodrigo Gouveia, johtaja, murskauslaitteiden kulutusosaratkaisut, Palvelut-liiketoimintalinja, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +1 717 849 7176, sähköposti: rodrigo.gouveia(at)metso.com

Metso Twitterissä