Lehdistötiedote joulukuuta 12, 2013 11.15.00 ap. CET

Metso ja Ferrostaal kasvattavat rautamalmin kuormauskapasiteettia Mauritaniassa toimittamalla uuden junanvaunujen kippausterminaalin SNIM:lle

Metso Oyj:n lehdistötiedote 12.12.2013 klo 11:15 paikallista aikaa

Metso ja saksalainen teollisuuden palvelutoimittaja Ferrostaal Industrieanlagen GmbH (Ferrostaal) ovat, kansainväliseen tarjouskilpailuun seurauksena, saaneet yhteisen tilauksen junanvaunujen kippausterminaalin rakentamisesta rautamalmia tuottavalle Société Nationale Industrielle et Minière  yhtiölle (SNIM) Nouadhiboun satamaan Mauritaniaan. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

"SNIMin kunnianhimoisena tavoitteena on rautamalmin vuosittaisen valmistuskapasiteetin kasvattaminen 40 miljoonaan tonniin vuoteen 2025 mennessä. Kasvu saavutetaan uuden, vuoden 2014 puolivälissä käynnistyvän GUELB II  rikastamomme avulla, minkä vuoksi tarvitsemme myös lisää lastauskapasiteettia ja  -laitteistoa Nouadhiboun satamaan rautamalmin lastaamiseksi laivoihin. Metso ja Ferrostaal olivat luonteva valinta tähän projektiin, sillä olemme tehneet molempien kanssa töitä jo vuosia erinomaisin tuloksin", toteaa johtaja SNIM:stä.

Ferrostaalilta ja Metsolta on tilattu uuden junanvaunujen kippauslaitteiston suunnittelu, toimitus, rakennus ja käyttöönotto. Toimitukseen sisältyy myös automaattinen paikannin, joka siirtää lastatut vaunut kippauslaitteeseen sekä laite, joka poistaa puretut vaunut automaattisesti. Uusi järjestelmä nostaa käsittelykapasiteetin jopa 6 000 tonniin tunnissa. Uusi laitteisto on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2015 aikana ja se on kirjattu Metson Kaivos ja maarakennuksen vuoden 2013 toisen neljänneksen saatuihin tilauksiin.

"Metso jatkaa mielellään pitkää yhteistyötään SNIM:n kanssa, jolle ensimmäinen junavaunujen kippauslaite toimitettiin jo vuonna 1963. Metson uusi laite lisää terminaalin lastauskapasiteettia tuntuvasti ja on meille arvokas referenssi", sanoo David Hicken, Metson massatavarankäsittelyjärjestelmistä vastaava johtaja.

"Projektimme laajentaa Mauritanian rautamalmin vientiä. Olemme toteuttaneet jo kaksi onnistunutta teollisuusprojektia SNIM:lle, ja tämä lisätilaus todistaa heidän luottamuksensa Ferrostaalin teollisuusprojekteja kohtaan, sanoo Kay Hanns Ewaldsen, Ferrostaal Industrieanlagen GmbH:n toimitusjohtaja.

Société Nationale Industrielle et Minière (SNIM) on Mauritanian valtion omistama yhtiö ja yksi maailman johtavista rautamalmin tuottajista ja viejistä. SNIM:llä on nykyisin useita rautamalmirikastamoa Zoueraten alueella.

Ferrostaal Industrieanlagen toimii teollisuuslaitosten suunnittelija- ja toteuttajaurakoitsijana öljy- ja kaasu-, prosessi- ja mekaanisen teollisuuden aloilla. Yhtiön projektiosaaminen kattaa koko prosessin raaka-aineen tuotannosta aina lopputuotteen tuottamisen saakka sekä komponenttitoimituksista kokonaisten laitosten toimittamiseen. Ferrostaal Industrieanlagen kuuluu Ferrostaal konserniin, joka on maailmanlaajuisesti toimiva teollisten palvelujen toimittaja. Sen noin 4 400 työntekijän osaamisessa yhdistyvät vuosikymmenten teollinen osaaminen ja rahoitusalan tuntemus asiakkaan eduksi. Ferrostaalilla on omia yhtiöitä noin 40 maassa.

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin sekä metallin- ja jätteenkierrätykseen. Expect results.
www.metso.com/miningandconstruction

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.
www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja (englanniksi):
David Hicken, VP, BMH Global Sales, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +44 127 539 0481

Metso Twitterissä