Lehdistötiedote joulukuuta 18, 2013 02.06.00 ip. CET

Metso laajentaa johtavaa maailmanlaajuista huoltokeskusverkostoaan avaamalla uudet tilat ja monipuolistamalla tarjontaansa Yhdysvaltojen lounaisosassa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 18.12.2013 klo 14:00 paikallista aikaa

Osana globaalia suunnitelmaansa, Metso laajentaa kaivos- ja maarakennusasiakkaita maailmanlaajuisesti palvelevaa, alan johtavaa huoltokeskusverkostoaan ja avaa huippumodernin huolto- ja korjauskeskuksen Yhdysvaltoihin, Arizonassa sijaitsevaan Mesan kaupunkiin. Uusi keskus integroidaan Metson nykyiseen toimintaan alueella, ja sen arvioidaan käynnistyvän vuoden 2014 viimeisellä neljänneksellä.

Huippumodernit yli 9 000 neliömetrin tilat on suunniteltu alueelle asennetun laitekannan perusteella vastaamaan alueella toimivien asiakkaiden tarpeisiin, eli tarjoamaan suurten jauhinmyllyjen, murskainten ja seulojen huolto- ja korjauspalveluja. "Tämä on jälleen yksi askel maailmanlaajuisessa strategiassamme, jonka mukaan pyrimme tuomaan huoltoa yhä lähemmäksi asiakkaitamme", sanoo huoltopalveluista vastaava johtaja Randall Reisinger Metson Kaivos- ja maarakennussegmentistä. "Metso on toimittanut alueen yrityksille erinomaista huoltopalvelua jo useita vuosia, ja nyt tiimin tarjonta laajenee siten, että ratkaisuja pystytään kehittämään entistä tehokkaammin ja tuntuvasti nopeammin. Arizonaan avattava palvelukeskuksemme palvelee myös Meksikon pohjoisosissa toimivia asiakkaitamme."

Keskus tarjoaa monenlaisia kaivos- ja maarakennuslaitteiden vaativia huolto- ja korjaustöitä sekä asiakkaan tiloissa tehtäviä korjaus- ja kenttähuoltotöitä. Uuteen rakennukseen tulee muun muassa suuri huoltoalue, johon asennetaan kaksi 60-tonnista siltanosturia, hitsaus- ja koneistusasemat sekä toimistot Metson palvelutiimille. "Kyseessä on investointi tulevaisuuteemme, mutta samalla myös asiakkaidemme tulevaisuuteen", Reisinger lisää.

Valmistuttuaan keskus täydentää Metson eri puolilla maailmaa - kuudessa maanosassa - sijaitsevien huoltokeskusten pitenevää listaa. Metsolla on noin 50 huoltokeskusta mm. Perthissä (Australia), Sorocabassa (Brasilia), Antofagastassa (Chile) Tampereella, Maconissa (Ranska), Vereenigingissä (Etelä-Afrikka), Faridabadissa (Intia), Surabayassa (Indonesia) ja Phoenixissa (Yhdysvallat). Metso avaa uuden palvelukeskuksen myös Meksikon Cananeaan, Perun Arequipaan ja Kanadan Labrador Cityyn vuoden 2014 alkupuolella.

Arizonan huoltokeskuksen rakennussuunnitelmat saivat hiljattain paikallisten viranomaisten hyväksynnän. Odotellessaan uusien tilojen valmistumista Metso turvaa asiakkailleen keskeytyksettömän palvelun alueelta vuokraamastaan täysin varustellusta huolto- ja korjauskeskuksesta käsin.

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin sekä metallin- ja jätteenkierrätykseen. Expect results.

www.metso.com/miningandconstruction

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.
www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja englanniksi:
João Ney Colagrossi, johtaja, Palvelut-liiketoimintalinja, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh: +55 152 102 1301, sähköpostitse: joao.colagrossi(at)metso.com

Randall R. Reisinger, huoltopalveluista vastaava johtaja, Palvelut-liiketoimintalinja, Kaivos ja maarakennus, Metso puh: +1 717 495 0511; sähköpostitse: randy.reisinger(at)metso.com

Metso Twitterissä