Pörssitiedote joulukuuta 30, 2013 07.00.00 ip. CET

Metso Oyj:n omistus Valmet Automotivessa pienenee sisäisen omistusjärjestelyn myötä

Metso Oyj:n pörssitiedote 30.12.2013 klo 19:00  paikallista aikaa

Metso Oyj ja Metso Paper Oy ovat tehneet järjestelyn, jossa noin 19,7 prosentin omistusosuus Valmet Automotive Oy:ssä siirtyy Metso Oyj:ltä Metso Paper Oy:lle 31.12.2013. Tämän myötä Metson omistus Valmet Automotivesta laskee aiemmasta noin 61 prosentista noin 41 prosenttiin ja Valmet Automotiven asema Metson tytäryhtiönä päättyy. Valmet Automotivea ei näin ollen enää yhdistellä erillisenä yksikkönä Metson konsernitilinpäätökseen vaan se raportoidaan osakkuusyhtiönä. Metso ja Metso Paper käsittelevät Valmet Automotivea jatkossa finanssisijoituksena.


Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.

www.metso.com/fi ,  www.twitter.com/metsogroup

 

Lisätietoja antaa:

Harri Nikunen, talous- ja rahoitusjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3010

Metso Oyj

Harri Nikunen

talous- ja rahoitusjohtaja

Juha Rouhiainen

sijoittajasuhdejohtaja

jakelu:

Nasdaq OMX Helsinki Oy

Tiedotusvälineet

www.metso.com

Metso Twitterissä