Lehdistötiedote joulukuuta 18, 2013 10.34.00 ap. CET

Metsolle automaatioteknologian uusintatilaus slovakialaiselta Mondi Ružomberokin tehtaalta

Metso Oyj:n lehdistötiedote 18.12.2013 klo 10:30 paikallista aikaa

 

Parempi prosessinohjaus nostaa suorituskykyä ja pienentää ympäristöjalanjälkeä

Mondi SCP a.s. on tilannut Metsolta kehittynyttä automaatioteknologiaa Ružomberokin sellu- ja paperitehtaalle Slovakiaan. Yhtiö rakentaa uutta kemikaalien talteenottokattilaa ja turbiinia sekä laajentaa haihduttamoa ja meesauunia, joita kaikkia ohjataan jatkossa Metson automaatiojärjestelmällä. Huipputeknologiaa edustavan automaation avulla tehdas pystyy vähentämään kustannuksia, raaka-aineiden käyttöä, energian kulutusta ja ympäristökuormitusta mutta pääsee samalla laatu- ja suorituskykytavoitteisiinsa.

"Valitsimme Metson ratkaisun, jotta pystymme hyödyntämään niin synergioita nykyisessä tehdasympäristössämme kuin ammattilaistemme ja operaattoreidemme tietämystä sekä minimoimaan sivukuluja. Valintaamme vaikutti myös aiempi hyvä kokemuksemme yhteistyöstä Metson kanssa", sanoo Mondi SCP:n projektipäällikkö Michal Legersky.

Metso toimittaa tehtaan uuteen kemikaalien talteenottokattila 3:een ja turbiiniin sekä haihduttamon ja meesauunin laajennukseen kokonaisen Metso DNA -automaatiojärjestelmän, Metso myös uudistaa kemikaalien talteenottokattila 2:n operointiasemat sekä vastaa sovellussuunnittelusta ja käyntiinajosta. Suurin osa Metson automaatiojärjestelmästä otetaan käyttöön syksyllä 2014.

"Tehtaalla on jo käytössä Metso DNA muualla kemikaalien talteenotossa, eli operaattorit tuntevat järjestelmän entuudestaan," selvittää myyntipäällikkö Udo Schober Metson Automaatio-liiketoiminnasta.

Mondi SCP on Slovakian suurin sellu- ja paperi-integraatti, joka tuottaa yli 474 000 tonnia sellua ja 535 000 tonnia päällystämätöntä paperia. Yli 77 prosenttia yhtiön tuotannosta on "vihreää" tuotantoa, jossa käytetään bioenergiaa sekä FSC- ja PEFC-sertifioitua puuta. Lisääntyneistä tuotantomääristä huolimatta tehtaan ympäristöjalanjälkeä pienennetään koko ajan.

 

Automaatio-liiketoiminnan prosessiautomaatio- ja virtauksensäätöratkaisut vastaavat Metson asiakasteollisuuksien kasvavaan tarpeeseen tehostaa tuotantoprosessejaan raaka-aineiden ja energialähteiden niukentuessa ja niiden käytöstä aiheutuvien kustannusten kohotessa. Maailmanlaajuinen asiantuntijaverkostomme auttaa palveluillaan asiakkaitamme parantamaan tuottavuutta, pienentämään riskejä ja optimoimaan kustannuksia.
www.metso.com/automation

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.
www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup 

Lisätietoja (englanniksi tai saksaksi):
Udo Schober, Area Sales Manager, Automaatio, Metso, sähköpostitse udo.schober@metso.com, puh. +43 179 552 232

Metso Twitterissä