Lehdistötiedote joulukuuta 10, 2013 11.30.00 ap. CET

Metson älykäs jauhatusprosessiratkaisu parantaa merkittävästi mineraalin talteenottoa Altay Polimetallyn kuparikaivoksella Kazakstanissa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 10.12.2013 klo 11:30 paikallista aikaa

Altay Polimetally on aiemmin tänä vuonna tekemänsä jauhinmyllytilauksen lisäksi valinnut Metson nyt myös kokonaisen jauhatusjärjestelmän toimittajaksi uudelle kuparikaivokselleen Kazakstaniin. Tilauksen arvo on yli 30 miljoonaa euroa.

Altay Polimetallyn tuotantotavoite on 3 miljoonaa tonnia vuodessa ja kaikki prosessoitava peruskivi mukaan lukien 10 miljoonaa tonnia. Kaivoksen toiminnan on määrä alkaa vuoden 2014 viimeisellä neljänneksellä. Metson ratkaisu varmistaa osaltaan Altayn tuotantotavoitteiden saavuttamisen.

"Metso on suunnitellut jauhatusjärjestelmän erilliseksi yksiköksi ja ottaa täyden vastuun laitoksen tehokkuudesta. Laitoksen ohjaus on automatisoitu, ja automatiikka valvoo käyntitehoa ja varmistaa maksimaalisen malmin talteenoton", sanoo Metson Kaivos ja maarakennuksen murskainjärjestelmistä vastaava Serge de Backer.

Tilaus kirjataan Kaivos ja maarakennuksen vuoden 2013 viimeisen neljänneksen tilauksiin. Tilaukseen sisältyvät prosessisuunnittelu ja muut suunnittelutyöt, kaikki laitetoimitukset, ohjauslaitteet/instrumentaatio ja sähköjärjestelmät, kuljetukset ja asennustyöt. Projekti täydentää aiemmin tänä vuonna saatua erillistä tilausta kahdesta energiatehokkaasta Metso VTM-4500-C VERTIMILL® -pystymyllystä.

 

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin sekä metallin- ja jätteenkierrätykseen. Expect results.
 www.metso.com/miningandconstruction  

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.
www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:
Serge de Backer, Business Manager, Crusher Systems, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +33 608 239 799, sähköposti: serge.debacker@metso.com

Metso Twitterissä