Lehdistötiedote helmikuuta 5, 2013 08.00.00 ap. CET

Metso jatkaa palveluliiketoimintansa maantieteellisen läsnäolon ja osaamisensa vahvistamista kaivos- ja maarakennuksessa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 5.2.2013 klo 8:00 paikallista aikaa

Metso ostaa mangaanituotteiden valimon Kiinassa

Metso jatkaa läsnäolonsa vahvistamista Kiinassa ostamalla JX -nimisen, mangaanituotteiden valimon. Valimo sijaitsee Quzhoun kaupungissa, Zheijangin provinssissa, noin 400 kilometrin päässä Shanghaista. JX:n hankinta vahvistaa mahdollisuuksiamme toimittaa varaosia kaivos- ja maarakennusalojen asiakkaillemme Kiinassa ja muualla Aasia-Tyynenmeren alueella.

"JX:n hankinta sekä viime marraskuussa julkaistut Shaorui Heavy Industriesin osto ja LiuGong Groupin kanssa solmittu yhteistyösopimus vahvistavat merkittävästi asemaamme Kiinan kaivos- ja maarakennusteollisuuksissa. Metso pystyy nyt tarjoamaan koneita ja varaosia entistä useamman erityyppisen asiakkaan tarpeisiin. Uuden valimon hankinta parantaa lisäksi asiakaspalveluamme Kiinassa", sanoo Andrew Benko, Metson kaivos- ja maarakennussegmentistä vastaava johtaja.

 "Palvelukeskus- ja jakeluverkostomme on jo nyt alamme kattavimmat. Nyt toteutettava yritysosto vahvistaa omaa tuotantoamme Kiinassa ja kehittää palveluliiketoimintaamme edelleen. Vahvistamme varaosien toimitusvarmuutta lähellä kaivos- ja maarakennusalojen asiakkaittemme toimintoja sekä lisäämme varaosien toimitusketjun joustavuutta. Käytämme nyt hankittavaa yritystä koko palveluliiketoimintamme kehittämiseen Kiinassa", sanoo João Ney Colagrossi, Metson kaivos- ja maarakennussegmentin palveluliiketoiminnasta vastaava johtaja.

Kauppa kattaa Quzhou Juxin Machinery -yhtiön ja Quzhou Chixin Machinery -yhtiön liiketoiminnan hankinnan niiden nykyiseltä omistajalta ja hänen yhtiökumppaneiltaan. Hankittava liiketoiminta ja noin 275 työntekijää siirtyvät Metson omistukseen kaupan lopullisen vahvistumisen yhteydessä. Kauppahintaa ei julkisteta. Kauppa edellyttää paikallisten viranomaisten vahvistuksia, joita odotetaan muutaman kuukauden kuluessa.

Metsolla on viisi omaa kaivos- ja maarakennusteollisuutta palvelevaa valimoa sekä kattava ulkopuolisten valimotoimintaan erikoistuneiden toimittajien verkosto. Valimomme sijaitsevat Ahmedabadissa Intiassa, Isithebessa Etelä-Afrikassa, Prerovissa Tsekin tasavallassa, Sorocabassa Brasiliassa ja Tampereella Suomessa. JX on tähän saakka toiminut Metson alihankkijana.

Metso on tänä vuonna toiminut 80 vuotta Kiinassa. Solmimme ensimmäisen sopimuksemme - paperikoneen toimituksesta - Kiinaan vuonna 1933. Nykyisin Metsolla on Kiinassa laaja toimipisteiden verkosto. Olemme viime aikoina vahvistaneet läsnäoloamme Kiinan maarakennuslaitteiden markkinoilla solmimalla yhtiötyösopimuksen LiuGong Group Corp. Ltd.:n kanssa ja ostamalla Shaorui Heavy Industries Ltd -nimisen yhtiön. 3 200 työntekijäämme Kiinassa palvelevat paikallisia asiakkaitamme kaikissa Metson keskeisissä asiakasteollisuuksissa ja tukevat Kiinan teollisuuden ja yhteiskunnan perusrakenteiden kestävää kehitystä.

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin.

www.metso.com/miningandconstruction

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja (englanniksi):
João Ney Colagrossi, johtaja, Palvelut-liiketoimintalinja, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh: +55 152 102 1301, e-mail: joao.colagrossi(at)metso.com

Liang Xiaofeng, johtaja, Kiina, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +86 138 012 889 53, e-mail: xiaofeng.liang(at)metso.com

Metso Twitterissä