Lehdistötiedote helmikuuta 12, 2013 11.00.00 ap. CET

Metso toimittaa biomassavoimalaitoksen Bioenergeticheskaya Kompaniyalle Venäjälle

Metso Oyj:n lehdistötiedote 12.2.2013 klo 11:00 paikallista aikaa

Laitos hyödyntää sahauksen sivutuotteita ympäristöystävällisen lämmön ja sähkön tuotantoon

Metso toimittaa biomassaa hyödyntävän voimalaitoksen sähkön ja lämmön tuotantoon Bioenergeticheskaya Kompaniya LLC:lle  Komin tasavallan Syktyvkariin Venäjälle. Laitos otetaan käyttöön vuonna 2014. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Metson toimitus sisältää prosessilaitteet sekä teknisen asiantuntijan palvelut asennukseen, käyttöönottoon ja koulutukseen. Toimitukseen sisältyy myös Metson viirakuivain sekä Metso DNA -automaatiojärjestelmä. Voimalaitos polttaa Syktyvkarin sahan kuori- ja puujätettä sekä muuta biomassaa. Laitos tuottaa 4 MW sähköä, joka toimitetaan valtakunnan verkkoon. Lämpö hyödynnetään kuivausprosessissa.

"Metso-yhteistyön ansiosta voimme jatkossa hyödyntää Syktyvkarin sahan puujätettä energiantuotannossa. Uusi laitos perustuu moderniin teknologiaan, ja tällaiset projektit ovat tärkeitä Komin kehitykselle", toteaa Komin tasavallan teollisuus- ja liikenneministeriön varaministeri Alexander Gibezh. "Syktyvkarin sahan tontilla pitkään varastoituna olleet puujätteet saadaan nyt hyötykäyttöön uudella voimalaitoksella. Investointi auttaa luomaan uusia työpaikkoja ja parantaa Komin tasavallan ympäristöasioiden tilaa", lisää Bioenergeticheskaya Kompaniyan toimitusjohtaja Alexey Kryukov.

 "Uusi voimalaitos on merkittävä virstanpylväs Venäjän uusiutuviin biomassavaroihin perustuvassa hajautetussa voimantuotannossa. Olemme iloisia, että voimme tukea Bioenergeticheskaya Kompaniyaa matkalla kohti paikallista, kestävän kehityksen mukaista energiantuotantoa", toteaa Metson Voimantuotanto-liiketoimintalinjan Koillis-Euroopan aluejohtaja Matti Järvinen. "Ratkaisumme  on ainutlaatuinen sen kokonaisvaltaisuuden ansiosta. Metso toimittaa kaikki laitteet polttoaineen vastaanotosta aina savukaasujen käsittelyyn ja automaatiojärjestelmään saakka", kertoo Metson Voimantuotanto-liiketoimintalinjan Venäjän aluejohtaja Nikolay Doroshenko.

Tilaus sisältyy Metson Massa, paperi ja voimantuotannon vuoden 2012 neljännen  vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Komin tasavallan teollisuus- ja liikenneministeriö vastaa Komin kehitysohjelmien toteutuksesta. Investointi Bioenergeticheskaya Kompaniyan biomassavoimalaitokseen  on yksi kehitysohjelmaan kuuluvista projekteista. Projekti kuuluu myös hallituksen ensisijaisiin projekteihin.

Bioenergeticheskaya Kompaniya LLC on Komin tasavallassa toimiva energiayhtiö, joka tuottaa ja markkinoi sähköä.  Yhtiöllä on mittavia investointisuunnitelmia Komin alueelle.

Metson massa-, paperi- ja voimantuotantoammattilaiset ovat erikoistuneet prosesseihin, koneisiin, laitteisiin, palveluihin, paperikonekudoksiin ja suodatinkankaisiin. Tarjontamme ja kokemuksemme kattavat prosessin koko elinkaaren: uudet tuotantolinjat, uudistukset ja palvelut.  

www.metso.com/pulpandpaper,  www.metso.com/power,

www.twitter.com/MetsoPulpPaper   

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:
Nikolay Doroshenko, Venäjän aluejohtaja, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso, puh. +7 985 222 34 74

Pasi Rantonen, voimalaliiketoiminnan johtaja, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso, puh. 040 544 8328

Metso Twitterissä