Lehdistötiedote helmikuuta 21, 2013 12.00.00 ip. CET

Metso toimittaa biomassavoimalaitoksen vihreän energian tuotantoon Vimmerby Energi & Miljölle Ruotsiin

Metso Oyj:n lehdistötiedote 21.2.2013 klo 12:00 paikallista aikaa

Metso toimittaa biomassavoimalaitoksen yhdistettyyn lämmön ja sähkön tuotantoon Vimmerby Energi & Miljö AB:lle (VEMAB) Ruotsiin. Vimmerbyn Tallholmeniin rakennettava laitos varmistaa kilpailukykyisen kaukolämmön tuotannon kunnan tarpeisiin ja pienentää CO2-päästöjä. Laitos otetaan käyttöön vuoden 2014 lopulla. Tilauksen arvo on noin 25 miljoonaa euroa.

Metson toimitus sisältää leijukerrosteknologiaan perustuvan voimalaitoksen. Automaatiojärjestelmä perustuu Metso DNA -teknologiaan, ja lisäksi Metso toimittaa savukaasujen lauhdutusjärjestelmän. Toimitukseen sisältyy myös asennus, koulutus ja käyttöönotto.

Kattilalaitoksen lämpöteho on 26 MW ja sähköteho 7 MW. Savukaasujen lauhdutusjärjestelmän lämpöteho on 4,5 MW. Laitos pystyy toimittamaan kaukolämpöverkkoon ja paikalliselle teollisuudelle vettä eri lämpötiloissa, ja lisäksi se toimittaa höyryä paikalliselle panimolle. Tuotettu sähkö toimitetaan valtakunnan verkkoon. Miehittämättömään käyttöön suunniteltu laitos käyttää polttoaineenaan lähiympäristöstä saatavia metsätähteitä kuten haketta ja kuorta.

"Valitsimme Metson toimittajaksemme, koska se pystyy toimittamaan luotettavan  teollisen mittakaavan yhteistuotantolaitoksen, joka vastaa erilaisia energiamuotoja koskeviin tarpeisiimme. Laitos on meille merkittävä investointi. Toivomme, että projekti jatkuu yhtä hyvin kuin se on alkanutkin ja että laitos on valmis lämmön ja sähkön tuotantoon syksyllä 2014", toteaa Vimmerby Energi & Miljö AB:n projektipäällikkö Mats-Lennart Karlsson.

"Arvostamme suuresti VEMAB:n luottamusta meihin. Projekti on alkanut onnistuneesti ja hyvässä yhteistyössä VEMAB:n kanssa. Tilaus on meille merkittävä, ja olemme varmoja, että voimalaitos vastaa kaikkia asiakkaan odotuksia", sanoo Metson Voimantuotanto-liiketoimintalinjan myyntijohtaja Mikael Barkar.

Pääosa tilauksesta sisältyy Metson Massa, paperi ja voimantuotannon vuoden 2012 neljännen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin ja automaatiojärjestelmä Automaation vuoden 2012 neljännen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Vimmerby Energi & Miljö AB toimittaa asiakkailleen uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä ja lämpöä. Yhtiön toiminnot painottuvat Vimmerbyn ja Hultsfredin kuntiin. Vimmerby Energi & Miljö AB on Vimmerbyn kunnan omistuksessa, ja sen toiminnot on ISO 14001- ja ISO 9001 -sertifioitu.

Metson massa-, paperi- ja voimantuotantoammattilaiset ovat erikoistuneet prosesseihin, koneisiin, laitteisiin, palveluihin, paperikonekudoksiin ja suodatinkankaisiin. Tarjontamme ja kokemuksemme kattavat prosessin koko elinkaaren: uudet tuotantolinjat, uudistukset ja palvelut.

www.metso.com/pulpandpaper,  www.metso.com/power,
  
www.twitter.com/MetsoPulpPaper  

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com,   www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Olli Elo, johtaja, Heat & Power, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso, puh. 040 556 5504

Mikael Barkar, myyntijohtaja, Heat & Power, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso, puh. 040 534 4607

Metso Twitterissä