Lehdistötiedote helmikuuta 4, 2013 11.00.00 ap. CET

Metso toimittaa japanilaiselle Hyogo Pulpille sellunkuivatuslinjan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 4.2.2013 klo 11:00 paikallista aikaa

Metso toimittaa japanilaiselle Hyogo Pulp Industries, Ltd. -yhtiölle sellunkuivatuslinjan yhtiön Tanigawassa sijaitsevalle tehtaalle. Linja otetaan käyttöön vuoden 2014 viimeisen neljänneksen aikana. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Metson toimituslaajuuteen sisältyy sellunkuivatuslinja lukuun ottamatta rakennusta ja perustuksia.  Toimituksen pääosat ovat märkäpää, sellunkuivain, arkkileikkuri ja paalauslinja.

"Metso sai linjan tilauksen, koska Metson ratkaisu vastasi parhaiten Hyogo Pulpin vaatimuksiin linjan soveltuvuudesta eri sellulajeille", toteaa Metson Kuidut-liiketoimintalinjan myyntijohtaja Antti Suoknuuti.

Hyogo Pulp on siirtymässä Japanin kotimaan markkinoille ylösottokoneella valmistetun markkinasellun tuotannosta valmistamaan sellua Kiinaan, Koreaan, Taiwaniin ja Kaakkois-Aasiaan vietäväksi. Yhtiön on näin ollen siirryttävä kuivatun sellun tuotantoon. Uuden sellunkuivatuslinjan kapasiteetti on 770 ilmakuivattua tonnia päivässä ja sen leveys arkkileikkurilla on 3,9 metriä.

Tilaus sisältyy Metson Massa, paperi ja voimantuotannon vuoden 2012 neljännen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Hyogo Pulp Industries, Ltd. on vuonna 1955 perustettu Tanban kaupungissa Japanin  Hyogon prefektuurissa sijaitseva perheomisteinen yhtiö. Yhtiö on ainoa eri tyyppisten   valkaisemattomien massojen valmistaja Japanissa ja Itä-Aasian johtavia valkaisemattoman massan valmistajia. Yhtiön vuosittainen kapasiteetti on 200 000 tonnia ja sen palveluksessa on 140 työntekijää. Yhtiö toimittaa myös biomassapohjaista energiaa paikalliselle energiayhtiölle.

Metson massa-, paperi- ja voimantuotantoammattilaiset ovat erikoistuneet prosesseihin, koneisiin, laitteisiin, palveluihin, paperikonekudoksiin ja suodatinkankaisiin. Tarjontamme ja kokemuksemme kattavat prosessin koko elinkaaren: uudet tuotantolinjat, uudistukset ja palvelut.

www.metso.com/pulpandpaper, www.metso.com/powerwww.twitter.com/MetsoPulpPaper

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Expect results.

www.metso.com, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Antti Suoknuuti, myyntijohtaja, Kuidut-liiketoimintalinja,  Metso, puh.  040 5431 749

Michio Imai, johtaja,  Metso Paper Japan Co., Ltd., Massa, paperi ja voimantuotanto,  Metso, puh. + 81 90 78201216

Metso Twitterissä