Lehdistötiedote maaliskuuta 19, 2013 01.00.00 ip. CET

Metso toimittaa pehmopaperilinjan chileläiselle Forestal y Papelera Concepción -yhtiölle

Metso Oyj:n lehdistötiedote 19.3.2013 klo 13:00 paikallista aikaa

Uudella  Advantage NTT -tuotantolinjalla saadaan aikaan korkealuokkainen lopputuote ja joustava tuotanto

Metso toimittaa Advantage NTT 200 -pehmopaperinvalmistuslinjan chileläiselle Forestal y Papelera Concepción S.A:lle yhtiön Concepciónin lähellä sijaitsevalle tehtaalle. Kartonginvalmistaja Forestal y Papelera Concepción on aloittamassa pehmopaperinvalmistuksen ja valmistautuu käynnistämään ensimmäisen pehmopaperinvalmistuslinjansa. Yhtiölle toimitettava linja on maailman toinen Metson Advantage NTT -konseptiin perustuva pehmopaperilinja ja ensimmäinen, joka on rataleveydeltään 5,5 metriä. Linja otetaan käyttöön vuoden 2014 lopulla. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Advantage NTT -teknologian avulla pehmopaperiin saadaan aikaan erittäin suuri bulkkisuus ja pehmeys sekä energiansäästöjä tuotannossa  perinteisiin pehmopaperilajeihin verrattuna. Advantage NTT -teknologia mahdollistaa joustavan tuotannon ja sen avulla on mahdollista nopeasti vaihtaa tuotantoa perinteisten ja premium-luokan pehmopaperi- ja pyyhetuotteiden välillä. Teknologialla saavutetaan myös korkea tuotantokapasiteetti.

"Meille on aina ollut tärkeää olla yhteistyössä huippuluokan yhtiöiden kanssa, jotka toimittavat korkeaa laatua valmistavia laitteita ja asiantuntevaa tukea. Kun nyt aloitamme pehmopaperinvalmistuksen toimittuamme tähän saakka sanomalehti- ja pakkauspaperin valmistajana, tavoitteenamme ovat korkealuokkaiset pehmopaperituotteet. Siksi Metson Advantage NTT -pehmopaperilinja oli meistä paras valinta", sanoo Forestal y Papelera Concepciónin toimitusjohtaja Guillermo Swett.

"Olemme erittäin tyytyväisiä, että Forestal y Papelera Concepcíon on päättänyt hyödyntää  Advantage NTT -teknologiaa korkealuokkaisten pehmopapereiden valmistuksessa. Uusi Advantage NTT -tilaus on myös osoitus kasvavasta kiinnostuksesta tähän teknologiaan korkealaatuisten pehmopapereiden valmistuksessa", toteaa Metson Pehmopaperitehtaat-liiketoimintayksikön myyntijohtaja Jan Erikson.

Tilaus sisältyy Metson Massa, paperi ja voimantuotannon vuoden 2013 ensimmäisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Teknisiä tietoja

Metson toimitus sisältää kokonaisen 5,5 metriä leveän Advantage NTT 200 -pehmopaperikoneen, jossa on OptiFlo II TIS -perälaatikko, valuraudasta valmistettu Metso-jenkkisylinteri, Advantage AirCap -jenkkihuuva ja  Advantage SoftReel -rullain. Toimitukseen kuuluu myös  Advantage WetDust -pölynhallintajärjestelmä, radanhallinta- ja päänvientilaitteet ja massankäsittelylaitteet. Linja on täysin automatisoitu ja optimoinnissa kiinnitetään erityinen huomio lopputuotteen korkeaan laatuun.
   
Uuden linjan kapasiteetti on 70 000 tonnia kylpyhuone-, lautasliina- ja pyyhepapereita vuodessa.

Paperiyhtiö Forestal y Papelera Concepción S.A. (FPC) perustettiin vuonna 1995. Vuodesta 2009 yhtiö on pääasiassa valmistanut kierrätyskuitupohjaisia pakkauspapereita. Uudella pehmopaperilinjalla ja jatkojalostusyksikössä valmistetut konerullat ja jalostetut lopputuotteet  toimitetaan Etelä-Amerikan ja Yhdysvaltojen markkinoille.

Metson massa-, paperi- ja voimantuotantoammattilaiset ovat erikoistuneet prosesseihin, koneisiin, laitteisiin, palveluihin, paperikonekudoksiin ja suodatinkankaisiin. Tarjontamme ja kokemuksemme kattavat prosessin koko elinkaaren: uudet tuotantolinjat, uudistukset ja palvelut.
www.metso.com/pulpandpaper, www.metso.com/power,
www.twitter.com/MetsoPulpPaper

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.
www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Jan Erikson, myyntijohtaja, Pehmopaperitehtaat-liiketoimintayksikkö, Paperit-liiketoimintalinja, Metso, puh. +46 70 517 14 90

Johan Björn, myyntipäällikkö, Pehmopaperitehtaat-liiketoimintayksikkö, Paperit-liiketoimintalinja , Metso, puh. +46 70 317 12 16

Metso Twitterissä