Lehdistötiedote maaliskuuta 28, 2013 11.30.00 ap. CET

Metso uudistaa ranskalaisen Blue Paperin paperikoneen kartonkikoneeksi

Metso Oyj:n lehdistötiedote 28.3.2013 klo 11:30 paikallista aikaa

Tavoitteena tuottaa pakkauskartonkia kierrätyspohjaisesta raaka-aineesta

Metso toimittaa lajinvaihtouudistuksen Blue Paper- yhtiön Strasbourgin tehtaalla Ranskassa sijaitsevalle paperikoneelle. Projektin tavoitteena on tuottaa pakkausmateriaaleja koneella, jolla on aiemmin tuotettu kevyesti päällystettyjä (LWC) aikakauslehtipaperilajeja, joiden kysyntä on laskenut jyrkästi. Uudistettu kone käynnistyy vuoden 2013 viimeisen neljänneksen aikana. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

 "Toimitus on hyvä esimerkki innovatiivisesta lähestymisestä paperiteollisuuden rakennemuutokseen. Uudistamalla painopapereita valmistavan paperikoneen valituilla avainkomponenteilla, Metso voi tarjota asiakkaalle sekä koko Strasbourgin paperinvalmistusyhteisölle ratkaisun, joka tuo jatkuvuutta teolliselle toiminnalle", sanoo Metson Paperitehtaat-liiketoimintayksikön johtaja Markus Laitila.

Koneosuuden tilaus sisältyy Massa, paperi ja voimantuotannon vuoden 2012  neljännen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin. Automaatiouudistus sisältyy Automaation vuoden 2012  neljännen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Tekniset tiedot

Metson toimitus sisältää perälaatikon ja viiraosan uudistuksen sekä puristinosan, kuivatusosan, pintaliimausyksikön ja rullaimen modernisoinnin. Lisäksi Metso uudistaa  ilmajärjestelmän sekä automaatiojärjestelmän.

Alkuperäisen koneen leikattu leveys on 8,5 metriä ja se tuotti painopaperia 1 500 metrin minuuttinopeudella. Lajinvaihtouudistuksen jälkeen kone tuottaa korkealla vuosikapasiteetilla ulkopakkauskartonkia, jonka neliöpaino on 70-130 g/m².

Blue Paper SAS on belgialaisen VPK Packaging Group NV:n  ja saksalaisen Klingele Papierwerken yhteisyritys. VPK Packaging Group on 33 yrityksen muodostama pakkausmateriaaleihin keskittyvä integraatti, jolla on toimintaa kahdessatoista Euroopan maassa. Saksalainen perheyritys Klingele on yksi johtavista itsenäisistä ulkopakkauskartongin valmistajista. Yritys koostuu paperitehtaasta, kuudesta aallotuskartonkitehtaasta sekä seitsemästä jalostuslaitoksesta Euroopassa ja Afrikassa. Klingelen ja VPK:n yhteenlaskettu aaltopahvin vuotuinen tuotanto on yli miljoona tonnia ja vuotuinen paperintuotanto noin 600 000 tonnia.

Metson massa-, paperi- ja voimantuotantoammattilaiset ovat erikoistuneet prosesseihin, koneisiin, laitteisiin, palveluihin, paperikonekudoksiin ja suodatinkankaisiin. Tarjontamme ja kokemuksemme kattavat prosessin koko elinkaaren: uudet tuotantolinjat, uudistukset ja palvelut. Expect results.
www.metso.com/pulpandpaper,  www.metso.com/power,
www.twitter.com/MetsoPulpPaper

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.
www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:

Petri Paukkunen, Johtaja, Myynti ja markkinointi, Paperitehtaat -liiketoimintayksikkö, Paperit-liiketoimintalinja, Metso, puh. 040 744 8182

Harri Broms, Myyntipäällikkö, Myynti ja markkinointi, Paperitehtaat -liiketoimintayksikkö, Paperit-liiketoimintalinja, Metso, puh. 040 580 6421

Metso Twitterissä