Lehdistötiedote maaliskuuta 28, 2013 09.30.00 ap. CET

Metso vahvistaa asemaansa Chilen tärkeällä kaivosmarkkinalla

Metso Oyj:n lehdistötiedote 28.3.2013 klo 9:30 paikallista aikaa

Metso jatkaa teollisuudenalan johtavan, globaalin palveluverkostonsa laajentamista avaamalla uuden kaivostoiminnan huoltokeskuksen Chileen. Antofagastan kaupunkiin maaliskuun 27. päivä avattu keskus vahvistaa entisestään Metson vankkaa asemaa Etelä-Amerikassa. Samalla se antaa yhtiölle mahdollisuuden vastata alueen kaivosteollisuuden avainasiakkaiden vaatimuksiin yhä nopeammin.

"Chile on Latinalaisen Amerikan suurin ja kehittynein kaivosmarkkina ja pysyy sellaisena myös jatkossa. Olemme sitoutuneita maan kaivosteollisuuden kehittämiseen, ja paikallisen palvelutoiminnan vahvistaminen on olennainen osa sitä. Pitkäaikaiset palvelusuhteet luovat asiakkaillemme lisäarvoa, ja aiomme jatkaa investointeja huoltokeskusverkostomme laajentamiseksi, jotta olisimme yhä lähempänä asiakkaitamme. Näin pystymme vastamaamaan nopeammin asiakkaidemme tarpeisiin sekä tarjoamaan juuri sellaisia palveluita ja komponentteja, joita he tarvitsevat", sanoo Aldo Cermenati, Metson Kaivos- ja maarakennussegmentin Etelä-Amerikan palveluliiketoiminnasta vastaava johtaja.

Uusi keskus sijaitsee La Negran teollisuusalueella Antofagastan kaupungissa, Pohjois-Chilessä ja tarjoaa suorat yhteydet alueen suurimpiin kaivosyhtiöihin. Teknologisesti edistyksellinen keskus tarjoaa paikalliselle markkinalle suunnattuja korjaus- ja huoltopalveluja, vara- ja kulutusosia sekä prosessien optimointia.

Huoltokeskusinvestointi on osa Metson pitkän aikavälin strategiaa, jolla halutaan vahvistaa paikallista läsnäoloa lähellä asiakkaidemme toimintoja. Tällä hetkellä Metsolla on yli 70 kaivos- ja maarakennusasiakkaita palvelevaa huoltokeskusta ympäri maailman, lähellä kaikkia suurimpia kaivosprojekteja. Uusi keskus tulee samalla toimimaan Metson tuotteiden ja palveluiden tärkeänä jakelukeskuksena Etelä-Amerikassa. Alueen kaivostoiminnan palvelutarjonta paranee entisestään, kun Perun Arequipaan ja Meksikon Cananeaan rakenteilla olevat huoltokeskukset valmistuvat.

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin sekä metallin- ja jätteenkierrätykseen. Expect results.
www.metso.com/miningandconstruction

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.
www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja (englanniksi):
Eduardo Nilo, Service Manager, Chile, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +56 2 3702000

Metso Twitterissä