Lehdistötiedote maaliskuuta 18, 2013 11.00.00 ap. CET

Metsolle kahden kokonaisen pehmopaperilinjan uusintatilaus turkkilaiselta Hayat Kimya -yhtiöltä

Metso Oyj:n lehdistötiedote 18.3.2013 klo 11:00 paikallista aikaa

Metso on saanut kahden kokonaisen pehmopaperinvalmistuslinjan uusintatilauksen turkkilaiselta Hayat Kimya A.S. -yhtiöltä. Kumpaankin linjaan kuuluu Advantage DCT 200 TS -pehmopaperikone. Koneet asennetaan yhtiön uusille tehtaille Venäjän Tatarstanin tasavallassa sijaitsevan Alabugan kaupungin läheisyyteen ja Etelä-Turkissa sijaitsevaan Mersinin kaupunkiin. Venäjälle asennettava kone otetaan käyttöön vuoden 2014 toisen vuosipuoliskon aikana ja Turkkiin asennettava kone vuoden 2015 lopussa. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Metso käynnisti onnistuneesti kaksi vastaavaa pehmopaperilinjaa Hayat Kimya -yhtiölle  vuosina 2010 ja 2011. Turkissa Izmitin kaupungin läheisyydessä sijaitsevan Yeniköyn tehtaan pehmopaperikone pitää hallussaan pehmopaperikoneiden nopeusmaailmanennätystä 2 210 m/min.

"Metso on aiemmissa projekteissamme ollut luotettava ja varma kumppani ja mielellämme jatkamme hyvää yhteistyötämme myös tässä uudessa projektissa", sanoo Hayat Kimyan paperiryhmän johtaja Lütfi Aydin.

"Hayatin kehitys on tehnyt meihin metsolaisiin suuren vaikutuksen. Vain seitsemän vuotta sitten Hayat Kimya oli tulokas pehmopaperiteollisuudessa. Nykyään yhtiö on pehmopaperimarkkinoilla maailmanlaajuinen toimija ja sen hallussa on pehmopaperikoneiden nopeusmaailmanennätys. Maailmanluokan tulokset ovat osoitusta kumppanuutemme voimasta", toteaa Metson Pehmopaperitehtaat-liiketoimintayksikön myyntijohtaja Jan Erikson.

Pääosa tilauksesta sisältyy Metson Massa, paperi ja voimantuotannon vuoden 2013 ensimmäisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin. Automaatiopaketti sisältyy Automaation vuoden 2013 ensimmäisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Teknisiä tietoja

Metson toimitukseen sisältyy kaksi kokonaista pehmopaperinvalmistuslinjaa, joissa on Metson massankäsittelylaitteet ja Advantage DCT 200 TS -pehmopaperikone. Kussakin koneessa on OptiFlo-perälaatikko, Metso-jenkkisylinteri, Advantage ViscoNip -puristin, kaasuturbiinin poistokaasua puhallusilmana käyttävä Advantage AirCap -huuva, Advantage WetDust  -pölynhallintajärjestelmä,  Advantage Run -radansiirtojärjestelmä ja  Advantage SoftReel L -rullain. Massankäsittelylinjoihin sisältyvät OptiSlush-pulpperit,  OptiFiner-kartiojauhimet ja OptiScreen-konesihdit.

Toimitukseen sisältyy lisäksi laaja Metso DNA -automaatiojärjestelmä kattaen kone- ja prosessiohjaukset  sekä Metso IQ -laadunhallinnan. Toimitukseen kuuluvat myös suunnittelu, asennusvalvonta, koulutus, käynnistys ja käyttöönotto.

Koneiden leveys on 5,6 m ja suunnittelunopeus 2 200 m/min.  Niiden suunnittelukapasiteetti on 70 000 tonnia korkealuokkaisia kasvo-, WC- ja pyyhepapereita vuodessa. Raaka-aineena käytetään ensiökuitua. Tuotantolinjojen optimoinnissa kiinnitetään erityistä huomiota energiansäästöön ja lopputuotteen korkeaan laatuun.

Hayat Kimya A.S. kuuluu Hayat-ryhmään, jonka pääasiallisia toimialoja ovat kemikaalien, hygieniatuotteiden, paperi- ja puupohjaisten tuotteiden valmistus. Hayatin pehmopaperiyksikön vuosittainen paperinvalmistuskapasiteetti on nykään 140 000 tonnia ja jatkojalostuskapasiteetti 100 000 tonnia. Uuden investoinnin ja menossa olevien projektien myötä Hayat Kimyan kokonaiskapasiteeti nousee 350 000 tonniin.

Metson massa-, paperi- ja voimantuotantoammattilaiset ovat erikoistuneet prosesseihin, koneisiin, laitteisiin, palveluihin, paperikonekudoksiin ja suodatinkankaisiin. Tarjontamme ja kokemuksemme kattavat prosessin koko elinkaaren: uudet tuotantolinjat, uudistukset ja palvelut.
www.metso.com/pulpandpaper,   www.metso.com/power, www.twitter.com/MetsoPulpPaper
  
Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.
www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:
Jan Erikson, myyntijohtaja, Pehmopaperitehtaat-liiketoimintayksikkö, Paperit-liiketoimintalinja, Metso,
puh. +46 70 517 14 90

Björn Magnus, myyntipäällikkö, Pehmopaperitehtaat-liiketoimintayksikkö, Paperit-liiketoimintalinja, Metso,
puh. +46 703 17 79 83      

Metso Twitterissä