Lehdistötiedote maaliskuuta 15, 2013 12.00.00 ip. CET

Metsolle pehmopaperilinjan uusintatilaus venäläiseltä Syktyvkar Tissue Groupilta

Metso Oyj:n lehdistötiedote 15.3.2013 klo 12:00 paikallista aikaa

Metso on saanut kokonaisen pehmopaperinvalmistuslinjan uusintatilauksen venäläiseltä Syktyvkar Tissue Groupilta. Uusi pehmopaperikone asennetaan yhtiön uudelle tehtaalle Semibratovoon, joka sijaitsee noin 220 km:n päässä Moskovasta. Kone otetaan käyttöön vuoden 2014 keskivaiheilla. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Metso on vuonna 2007 toimittanut Syktyvkar Tissue Groupille Advantage DCT 100 -pehmopaperikoneen ja vuonna 2012 pehmopaperikoneen laajan uudistuksen.

"Metso on ensiluokkainen laitetoimittaja. Vuosien mittaan yhtiöidemme välille on muodostunut hyvät suhteet ja olemme tyytyväisiä, että yhteistyömme jatkuu", toteaa Syktyvkar Tissue Groupin johtaja Mark Reznik.

"Olemme mielissämme, että Syktyvkar on tilannut kolmannen peräkkäisen ison toimitusprojektin Metsolta. Se on osoitusta siitä, että tapamme työskennellä asiakkaidemme kumppaneina on palkitsevaa kummallekin osapuolelle", sanoo Metson Pehmopaperitehtaat-liiketoimintayksikön myyntijohtaja Leif Forsberg.

Pääosa tilauksesta sisältyy Metson Massa, paperi ja voimantuotannon vuoden 2013 ensimmäisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin. Automaatiopaketti sisältyy Automaation vuoden 2013 ensimmäisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Teknisiä tietoja

Kokonaisen valmistuslinjan toimitus sisältää korkeanopeuksisen Advantage DCT 100  HS -pehmopaperikoneen, jossa on OptiFlo-perälaatikko, valuraudasta valmistettu Metso-jenkkisylinteri ja  Advantage AirCap -huuva.  Metson massankäsittelylaitteisiin sisältyvät   OptiFiner-kartiojauhin, OptiScreen-puhdistus- ja lajitinlaitteet ja hylynkäsittelylaittet.  

Metson toimitukseen kuuluu lisäksi sähköistys, pumput, sekoittimet, instrumentointi, tyhjö- ja nollavesijärjestelmä. Toimitus sisältää uuden pehmopaperikoneen perus- ja detaljisuunnittelun ja koneen asennukseen ja käynnistykseen liittyvät palvelut. Metso toimittaa myös Metso IQ -laatusäätöjärjestelmän ja Metso DNA -automaation prosessi- ja koneohjauksille sekä sähkökäytöille.

Uuden tuotantolinjan leveys on 2,7 m ja ajonopeus 2 000 m/min. Uuden koneen tuotanto kasvattaa yhtiön nykyistä tuotantoa vuodessa 30 000 tonnilla kylpyhuone-, lautasliina- ja pyyhepapereita.

Syktyvkar Tissue Group on noin 10 prosentin markkinaosuudella yksi Venäjän pehmopaperimarkkinoiden tunnetuimmista yhtiöistä. Yhtiön palveluksessa on 385 henkilöä, ja se valmistaa vuodessa noin 45 000 tonnia pehmopaperia. Yhtiön pääkonttori ja sen nykyiset tuotantoyksiköt sijaitsevat Komin tasavallan pääkaupungissa Syktyvkarissa Luoteis-Venäjällä.

Metson massa-, paperi- ja voimantuotantoammattilaiset ovat erikoistuneet prosesseihin, koneisiin, laitteisiin, palveluihin, paperikonekudoksiin ja suodatinkankaisiin. Tarjontamme ja kokemuksemme kattavat prosessin koko elinkaaren: uudet tuotantolinjat, uudistukset ja palvelut.

www.metso.com/pulpandpaper, www.metso.com/power, www.twitter.com/MetsoPulpPaper  

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.

www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Leif Forsberg, myyntijohtaja, Pehmopaperitehtaat liiketoimintayksikkö, Paperit-liiketoimintalinja, Metso, puh. +46 705 17 13 10

Björn Magnus, myyntipäällikkö, Pehmopaperitehtaat-liiketoimintayksikkö, Paperit-liiketoimintalinja, Metso, puh. +46 703 17 79 83 

Metso Twitterissä