Lehdistötiedote maaliskuuta 19, 2013 03.45.00 ip. CET

Metson ensimmäiset Tissue Technology Award -palkinnot energiaa säästäville innovaatioille jaettu

Metso Oyj:n lehdistötiedote 19.3.2013 klo 15:45 paikallista aikaa

Metso haluaa tarjota kestäviä ratkaisuja pehmopaperiteollisuudelle. Tukeakseen tätä työtä yhtiö perusti Tissue Technology Award -palkinnon. Tavoitteena on kannustaa korkeakouluopiskelijoita ja tutkijoita kehittämään pehmopaperiteollisuuden prosesseihin soveltuvia ympäristöystävällisiä ratkaisuja. Tuomaristo on nyt valinnut ensimmäiset voittajat.

"Kävimme kaikki hakemukset tarkasti läpi, ja pidimme kahta innovaatiota yhtä laadukkaina. Niinpä päätimme, että kaikkien aikojen ensimmäinen palkinto jaetaan näiden kahden innovaation välillä", kertoo Metson Pehmopaperikoneet-teknologiayksikön johtaja Anders Björn.

Palkinnon arvo on 25 000 Yhdysvaltain dollaria, ja sen jakavat tutkijakoulutettava Alina Hagelqvist Ruotsin Karlstadin yliopistosta sekä filosofian tohtori Jinsong Tao, joka työskentelee Etelä-Kiinan teknillisen yliopiston sellu- ja paperiteollisuuden State Key Laboratoryn professorina.

Alina Hagelqvist palkitaan sellu- ja paperiteollisuuden jätevedenpuhdistuksessa syntyvän lietteen käsittelyyn keskittyvästä työstään. Hagelqvistin työ osoittaa, että lietteen hyödyntämistä biokaasun tuotannossa voidaan parantaa optimoimalla lieteikä biologisessa prosessissa.

Jinsong Tao palkitaan kattavasta työstään energiankäytön tehostamiseen keskittyvien mallien ja menetelmien kehittämiseksi Kiinan paperiteollisuudelle. Jinsong Tao on hyödyntänyt laajaa kokemustaan ja osoittanut aitoa kiinnostusta kestävään kehitykseen.

Voittajat julkistettiin 19. maaliskuuta Tissue World -konferenssissa Espanjan Barcelonassa.

"Kestävä kehitys on merkittävä teema koko pehmopaperiteollisuudelle. Innovaatioiden kehittäminen uusille alueille vaatii laajaa näkökulmaa ja avointa mieltä. Palkitut innovaatiot ovat hyvin linjassa Metson kestävän kehityksen strategian kanssa", toteaa Metson Pehmopaperitehtaat-liiketoimintayksikön johtaja Marco Marcheggiani. "Toivomme palkinnon kannustavan yhtiömme ulkopuolisia tahoja osallistumaan tärkeään työhön kestävien tulevaisuuden ratkaisujen kehittämiseksi pehmopaperiteollisuudelle."

Tissue Technology Award -palkinto jaetaan joka toinen vuosi vuodesta 2013 lähtien.

Lisätietoja Metso Tissue Technology Award -palkinnosta ja hakuohjeet ovat osoitteessa www.metso.com/tissueaward.

Metson massa-, paperi- ja voimantuotantoammattilaiset ovat erikoistuneet prosesseihin, koneisiin, laitteisiin, palveluihin, paperikonekudoksiin ja suodatinkankaisiin. Tarjontamme ja kokemuksemme kattavat prosessin koko elinkaaren: uudet tuotantolinjat, uudistukset ja palvelut.

www.metso.com/pulpandpaper,   www.metso.com/power, www.twitter.com/MetsoPulpPaper  

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.

www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Marco Marcheggiani, johtaja, Pehmopaperitehtaat-liiketoimintayksikkö, Paperit-liiketoimintalinja, Metso, puh. +1 404 229 7575, marco.marcheggiani(at)metso.com

Anders Björn, johtaja, Pehmopaperikoneet-teknologiayksikkö, Paperit-liiketoimintalinja, Metso, puh. +46 705 17 13 38, anders.bjorn(at)metso.com

Metso Twitterissä