Lehdistötiedote huhtikuuta 24, 2013 10.30.00 ap. CET

Metso kasvattaa venttiilien tuotantokapasiteettiaan Kiinassa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 24.4.2013 klo 10:30 paikallista aikaa

Metso myy osakkeensa yhteisyrityksestä Shanghai Electric Corporationille

Metso on sopinut myyvänsä osakkeensa Shanghai-Neles Jamesbury Valve Co, Ltd (SNJ) -yhteisyrityksestä sen toiselle omistajalle, joka on Shanghai Electric International Economic & Trading Co., Ltd (SEIC). Samalla Metso, SNJ and SEIC ovat sopineet laajan yhteistyön jatkomuodoista.

SNJ-yhteisyrityksessä valmistettujen Jamesbury®-venttiilien tuotanto siirretään Metson Shanghain teknologiakeskukseen. Siirto toteuttaa Metson strategiaa kasvattaa venttiilitoimintojensa palvelukyvykkyyttä kasvavilla markkinoilla. Kiinan venttiilimarkkina on maailman toiseksi suurin ja sen kasvupotentiaali on merkittävä. Kaupan jälkeen Metso pystyy itsenäisesti kehittämään ja lisäämään venttiiliratkaisujensa valikoimaansa ja tarjoamaan kattavia kokonaispaketteja.

''Tämä kauppa korostaa Kiinan tärkeyttä Metsolle ja Metson sitoutumista vahvaan läsnäoloon lähellä asiakkaita'', Metson Automaatio-liiketoiminnan johtaja Perttu Louhiluoto toteaa. Hän jatkaa: "Yhteisyritys oli aiemmin tärkeä osa kasvustrategiaamme. Nyt keskitymme vahvistamaan omaa toimintaamme näillä markkinoilla. Olen erityisen iloinen siitä, että hyvä yhteistyömme jatkuu SNJ:n kanssa siitä huolimatta, että irtaudumme yhteisyrityksestä.''

SNJ perustettiin 1990 valmistamaan Metson Jamesbury-tuotteita Kiinan markkinoille. Metso ja SEIC omistivat molemmat 50 prosenttia yhteisyrityksestä. SNJ työllistää tällä hetkellä 284 henkilöä. Kaupan lopullinen toteutuminen edellyttää Kiinan viranomaisten hyväksyntää. Sen arvioidaan toteutuvan kuluvan vuoden toisella neljänneksellä.

Viime vuosina Metso on tehnyt useita investointeja maailmanlaajuisen venttiililiiketoimintansa kehittämiseksi. Vuonna 2012 Metso osti eteläkorealaisen istukkaventtiileitä valmistavan Valstone Control Inc:n. Intiassa vihittiin venttiilien toimitus ja  -palvelukeskus. Yhdysvalloissa valmistui venttiilituotannon laajennus. Edellisenä vuonna Metso avasi venttiilien teknologiakeskuksen Suomessa, ja 2010 Shanghaissa. Metsolla on korkeatasoiset teollisuusventtiileiden tuotantotilat myös Brasiliassa ja Saksassa.

Metso on johtava venttiiliratkaisujen ja -palveluiden toimittaja. Metson virtauksensäätöratkaisuihin kuuluvat säätöventtiilit, automatisoidut sulku- ja hätäsulkuventtiilit sekä älykkäät asennoittimet ja kunnonvalvonta. Metson tunnettuja tuotemerkkejä ovat Neles®, Jamesbury® ja Mapag®.

Automaatio-liiketoiminnan prosessiautomaatio- ja virtauksensäätöratkaisut vastaavat Metson asiakasteollisuuksien kasvavaan tarpeeseen tehostaa tuotantoprosessejaan raaka-aineiden ja energialähteiden niukentuessa ja niiden käytöstä aiheutuvien kustannusten kohotessa. Maailmanlaajuinen asiantuntijaverkostomme auttaa palveluillaan asiakkaitamme parantamaan tuottavuutta, pienentämään riskejä ja optimoimaan kustannuksia.
www.metso.com/automation,  www.twitter.com/metsoautomation 

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.
www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:

Perttu Louhiluoto, johtaja, Automaatio, Metso, puh. 040 556 5774

Metso Twitterissä