Lehdistötiedote huhtikuuta 19, 2013 09.30.00 ap. CET

Metso solmi historiansa suurimman huoltosopimuksen Russian Copper Company -yhtiön kanssa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 19.4.2013 klo 9:30 paikallista aikaa

Metson kattaviin huoltopalveluihin kuuluu nyt myös kaivosmyllyissä käytettävät jauhinkappaleet

Metso on sopinut kuuden ja puolen vuoden mittaisesta elinkaaripalvelusopimuksesta venäläisen ZAO Russian Copper Company (RMK) -yhtiön Mikheevskyn kuparirikastamoon Tseljabinskin alueella Lounais-Venäjällä. Sopimus sisältää kaivoksen murskaus- ja jauhatusratkaisuun liittyvän palvelun, johon kuuluvat prosessinhallinta, kattavat huoltopalvelut sekä jauhinmyllyissä käytettävien jauhinkappaleiden toimitus.

Nyt tehty sopimus on jatkoa aiemmalle, vuonna 2011 allekirjoitetulle sopimukselle, ja ne muodostavat yhdessä Metson historian suurimman huoltosopimuksen. Uuden tilauksen arvo on yli 140 miljoonaa euroa.

"Tämä merkittävä sopimus Russian Copper Company -yhtiön kanssa kertoo kyvystämme tuoda kestäviä tuloksia asiakkaidemme liiketoimintaan. Metso on nykyisin täyden palvelun yhtiö, ja pitkäaikainen huoltoyhteistyö kanssamme tuo lisäarvoa sekä asiakkaille että meille itsellemme. Vahvistamme edelleen tarjontaamme liittämällä kaivosmyllyissä käytettävät jauhinkappaleet palvelutarjontaamme," toteaa Metson Kaivos ja maarakennuksesta vastaava johtaja Andrew Benko.

"Olemme tehneet menestyksekästä yhteistyötä Metson kanssa rakentaessamme Mikheevskyn ja Tominskyn kuparikaivoksia. Metso on auttanut meitä valitsemaan oikean laitteiston ja optimoimaan hienonnusprosessimme. Lisäksi yhtiö tarjoaa käyttöömme alan parhaat asiantuntijat. Uusi sopimus on jatkoa tehokkaalle yhteistyöllemme", kertoo Vsevolod Levin, Russian Copper Company -yhtiön pääjohtaja.

Uusi sopimus auttaa Mikheevsky GOK -kuparikaivosta saavuttamaan parhaan mahdollisen tuottavuuden

Elinkaaripalveluja koskeva huoltosopimus Metson ja Russian Copper Company -yhtiön välillä sisältää kaivosmyllyissä käytettävät jauhinkappaleet sekä jauhatuspiiriin liittyvät huolto- ja käyttöpalvelut. Huollosta vastaa noin 85 huoltoasiantuntijaa Mikheevskyn kaivoksella sekä Metson palvelukeskuksissa Venäjällä. Sopimuksen mukaan Metso toimittaa myllyissä käytettävien jauhinkappaleiden alkuvaraston ja takaa niiden jatkuvan saatavuuden kaivoksella. Lisäksi Metso tukee asiakasta jauhinkappaleiden käytössä turvatakseen prosessin optimaalisen toiminnan. Elinkaaripalvelusopimusten mukaisesti Metso sitoutuu täysin asiakkaan tuotantotavoitteisiin ja saa korvauksen asiakkaan tuotannon määrän perusteella.

"Uuden sopimuksen myötä Metso vastaa Mikheevsky GOK -kaivoksen koko murskaus- ja jauhatusratkaisusta, mukaan lukien murskaimet, jauhinmyllyt sekä niihin liittyvät kulutusosat ja huoltopalvelut. Tämä yhdistettynä Process Technology and Innovation -ryhmämme asiantuntijoiden osaamiseen parantaa RCC:n tuottavuutta ja pienentää heidän kokonaiskustannuksiaan. Varmistamme korkealaatuisen palvelun Mikheevsky GOK:lle hyödyntämällä laajaa, kansainvälistä kokemustamme vastaavista projekteista", sanoo Metson Kaivos ja maarakennussegmentin Palvelut-liiketoimintalinjan johtaja João Ney Colagrossi.

Suunnittelua ja kehitystyötä tehdään parhaillaan. Kaivoksen toiminta käynnistyy kuluvan vuoden viimeisellä neljänneksellä, minkä jälkeen Metso vastaa kattavista huoltopalveluista kuuden ja puolen vuoden ajan. Tilaus sisällytetään asteittain Metson saatuihin tilauksiin. Sopimuksen ensimmäisen vuoden sekä jauhinkappaleiden alkuvaraston arvo kirjataan vuoden 2013 ensimmäisen neljänneksen tilauksiin.

Mikheevsky GOK on Venäjän kolmanneksi suurimman kuparintuottajan ZAO Russian Copper Companyn (RMK) uusi kuparikaivos. Kaivos otetaan käyttöön vuoden 2013 lopussa ja sen kapasiteetti tulee olemaan 18 miljoonaa tonnia kuparia vuosittain. Yhtiö on perustettu vuonna 2004 ja se tuottaa kuparirikastetta, kuparikatodeja sekä kuparitankoja.

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin sekä metallin- ja jätteenkierrätykseen. Expect results.
www.metso.com/miningandconstruction

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.
www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja (englanniksi):

João Ney Colagrossi, Johtaja, Palvelut-liiketoimintalinja, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh +55 15 2102 1301

Simon Pelletier, Johtaja, Elinkaaripalvelut, Palvelut-liiketoimintalinja, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh +1 514 485 4180

Alexey Muzychkin, Johtaja, Venäjä ja CIS-alue, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh  +7 495 915 29 30

Metso Twitterissä