Lehdistötiedote huhtikuuta 26, 2013 09.00.00 ap. CET

Metso toimittaa ulkopakkauskartonkia valmistavan linjan kiinalaiselle Lee & Man -yhtiölle

Metso Oyj:n lehdistötiedote 26.4.2013 klo 9:00 paikallista aikaa

Uudessa OptiConcept M -tuotantolinjassa yhdistyvät korkea tuottavuus ja alhaiset käyttökustannukset

Metso toimittaa ulkopakkauskartonkia valmistavan OptiConcept M -tuotantolinjan kiinalaiselle Lee & Man Paper Manufacturing Ltd:lle yhtiön Chongqingin tehtaalle Sichuanin maakuntaan. Uusi tuotantolinja on suunniteltu tuottamaan korkealaatuista, lujuusominaisuuksiltaan erinomaista ulkopakkauskartonkia. Tuotantolinja käynnistyy vuoden 2014 aikana. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Metson OptiConcept M -tuotantolinja perustuu investoinnin taloudellisuuteen, turvalliseen ja käytettävyydeltään erinomaiseen työympäristöön sekä ympäristökuorman pienentämiseen. "OptiConcept M -tuotantolinja optimoi koneinvestoinnin vastaamaan kunkin tehtaan kapasiteettitarpeita. Sen avulla voidaan saavuttaa korkea tuottavuus mahdollisimman alhaisilla käyttökustannuksilla", tiivistää Metson Paperit-liiketoimintalinjan tuotekehitysjohtaja Sami Anttilainen.

Tuotantolinjan uudenlainen suunnittelu sekä teollinen muotoilu varmistavat esimerkiksi  telojen ja kulutusosien helpon ja turvallisen vaihdon ja näin ollen huolto- ja ylläpitokustannukset pienenevät. Poikkeuksellisen tilavat hoitotasot, myös koneen käyttöpuolella,  parantavat pääsyä huoltokohteisiin ja tekevät työskentelystä turvallista.

Pääosa tilauksesta sisältyy Massa, paperi ja voimantuotannon vuoden 2013  toisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin. Automaatiopaketti sisältyy Automaation vuoden 2013 toisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Tekniset tiedot

Metson toimitus käsittää täydellisen OptiConcept M -kartonginvalmistuslinjan perälaatikolta rullaimelle sisältäen ilmajärjestelmät. Kattavaan automaatiopakettiin kuuluu tehdaslaajuinen Metso DNA -automaatiojärjestelmä, joka käsittää koneohjauksen, prosessiohjausjärjestelmän, Metso IQ -laadunohjausjärjestelmän sekä perälaatikon profilointilaitteet.

Uudella 7,25 metriä leveällä PK 20 -koneella valmistetaan kierrätysmateriaalipohjaisia testliner-lajeja neliöpainoalueella 70-160 g/m2. Linjan päivätuotantokapasiteetti on noin 1 160 tonnia ja suunnittelunopeus on 1 100 m/min.

Lee & Man Paper Manufacturing Ltd. valmistaa ulkopakkauskartonkilajeja teollisuuden pakkaustarpeisiin. Yhtiöllä on toimintaa myös sellunvalmistuksen, puuviljelmien sekä paperinkeräyksen aloilla. Yhtiö on perustettu vuonna 1994, ja sillä on tällä hetkellä viisi tehdasta Kiinassa.

Metson massa-, paperi- ja voimantuotantoammattilaiset ovat erikoistuneet prosesseihin, koneisiin, laitteisiin, palveluihin, paperikonekudoksiin ja suodatinkankaisiin. Tarjontamme ja kokemuksemme kattavat prosessin koko elinkaaren: uudet tuotantolinjat, uudistukset ja palvelut.  Expect results.
www.metso.com/pulpandpaper , www.metso.com/power,
www.twitter.com/MetsoPulpPaper

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.
www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:
Fan Ze, aluemyyntijohtaja, Kiina, Massa, paperi ja voimantuotanto, Metso, puh. +86 10 6566 6600 3108, +86 139 0133 6277

Harri A Heikkilä, vanhempi myyntipäällikkö, Paperitehtaat-liiketoimintayksikkö, Metso, puh.  040 511 7093

Metso Twitterissä