Lehdistötiedote huhtikuuta 4, 2013 11.00.00 ap. CET

Metso toimittaa ulkopakkauskartonkia valmistavan linjan Siam Kraft Industry -yhtiölleThaimaahan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 4.4.2013 klo 11:00 paikallista aikaa

Uudessa OptiConcept M -tuotantolinjassa yhdistyvät korkea tuottavuus ja alhaiset käyttökustannukset

Metso toimittaa ulkopakkauskartonkia valmistavan OptiConcept M -tuotantolinjan täydennettynä laajalla toimituskokonaisuudella thaimaalaiselle Siam Kraft Industry Co., Ltd:lle yhtiön Ban Pongin tehtaalle Ratchaburiin. Uusi tuotantolinja käynnistyy vuoden 2014 aikana. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Metson OptiConcept M -tuotantolinja edustaa uudenlaista tapaa suunnitella, rakentaa ja käyttää paperikonetta. Linjassa yhdistyvät korkea tuottavuus ja alhaiset käyttökustannukset. Uudenlainen suunnittelu sekä teollinen muotoilu varmistavat tuotantolinjan yksinkertaisen ja nopean asennuksen. Avainasemassa ovat myös käytettävyys ja turvallisuus.

Tilaus sisältyy Massa, paperi ja voimantuotannon vuoden 2013  ensimmäisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Tekniset tiedot

Metson toimitus käsittää täydellisen OptiConcept M -kartonginvalmistuslinjan perälaatikolta rullaimelle sisältäen lyhyen kierron järjestelmät, höyry- ja lauhdejärjestelmät, pastakeittiön ja konekierron, pituusleikkurin sekä kartonkikoneen kudokset. Metson toimittama automaatiopaketti sisältää koneohjauksen, perälaatikon profilointilaitteet sekä kriittisten rakenneryhmien kunnonvalvontasensorit.

Metson laajaan toimitukseen kuuluvat myös täydellinen tehdassuunnittelu sekä asennus- ja valvontapalvelut käyttöönoton, testauksen ja käynnistyksen osalta.

Viiranleveydeltään 7,25 metrisessä PK 16 -kartonkikoneessa hyödynnetään uutta pintaliimaustekniikkaa, joka mahdollistaa paremmat lujuusominaisuudet. Linjan vuotuinen tuotantokapasiteetti on noin 300 000 tonnia kierrätyskuidusta valmistettua aallotuskartonkia neliöpainoalueella 90-150 g/m2. Koneen suunnittelunopeus on 1 300 m/min.

SCG Paperin tytäryhtiö Siam Kraft Industry Co., Ltd. tuottaa ja markkinoi pakkausmateriaaleja Thaimaassa ja kansainvälisesti. Yhtiö tuottaa mm. ulkopakkauskartonkia, hylsykartonkia, säkkipaperia, erikoispapereita, kipsikartonkia sekä valmiita paperituotteita. Yritys on perustettu vuonna 1984 ja sen pääkonttori sijaitsee Bangkokissa, Thaimaassa.

Metson massa-, paperi- ja voimantuotantoammattilaiset ovat erikoistuneet prosesseihin, koneisiin, laitteisiin, palveluihin, paperikonekudoksiin ja suodatinkankaisiin. Tarjontamme ja kokemuksemme kattavat prosessin koko elinkaaren: uudet tuotantolinjat, uudistukset ja palvelut. Expect results.

www.metso.com/pulpandpaper,  www.metso.com/power,

www.twitter.com/MetsoPulpPaper

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.

www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:
Pekka Jernberg, vanhempi myyntipäällikkö, Paperitehtaat -liiketoimintayksikkö, Paperit-liiketoimintalinja, Metso, puh. +358 40 550 5397

Hannu T Pietilä, aluejohtaja, Aasian-Tyynenmeren alue, Massa, paperi ja voimantuotanto, Metso, puh. +358 40 503 4085

Metso Twitterissä