Lehdistötiedote huhtikuuta 30, 2013 11.00.00 ap. CET

Metson toimittama maailman ensimmäinen kaupallinen LignoBoost -laitos käynnistyi Domtarilla USA:ssa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 30.4.2013 klo 11:00 paikallista aikaa

Domtar on ottanut onnistuneesti käyttöön maailman ensimmäisen kaupallisen mittakaavan ligniininerotuslaitoksen Plymouthin-tehtaallaan Pohjois-Carolinassa, Yhdysvalloissa. Ligniinin erotukseen tarkoitetun LignoBoost(TM)-teknologian toimitti Metso.

LignoBoost -laitteet on integroitu Domtarin sellutehtaaseen. Laitteiden avulla ligniini erotetaan ja otetaan talteen selluprosessin keittolipeästä. Prosessi tuo useita etuja Plymouthin-tehtaalle. Ligniini on biopohjainen vaihtoehto fossiilisiin polttoaineisiin pohjautuville materiaaleille. Erottamalla ja ottamalla talteen osa tehtaan ligniinin tuotannosta soodakattilan kuormitus pienenee ja sellun tuotantokapasiteettia voidaan nostaa.

Domtarin tehtaan BioChoice(TM)-ligniinin tuotanto alkoi helmikuussa ja tavoitteena on 75 tonnin päivätuotanto. Esimerkkejä BioChoice -ligniinin mahdollisista käyttökohteista ja markkinoista ovat polttoaineet, hartsit ja kestomuovit. Domtarin tehtaalla käynnistynyt laajamittainen laadukkaan ligniinin tuotanto auttaa kehittämään ligniinille uusia markkinoita.

"Teknologian on kehittänyt ruotsalainen Innventia yhdessä Chalmersin teknillisen korkeakoulun kanssa. Metso osti teknologian Innventialta ja jatkaa sen edelleen kehittämistä. Kehitämme teknologiaa yhdessä Innventian kanssa tavoitteena mahdollistaa ligniinille uusia käyttökohteita sekä nykyisten että uusien asiakkaiden prosesseissa. LignoBoost on herättänyt huomattavaa kansainvälistä kiinnostusta sellu- ja paperiteollisuudessa, ja Domtarin projekti onkin merkittävä läpimurto kaikille projektiin osallistuneille", toteaa Gene Christiansen, joka vastaa Metson Voimantuotanto-liiketoimintalinjan liiketoiminnan kehittämisestä Pohjois-Amerikassa.

BioChoice on Domtarin tavaramerkki. LignoBoost on Metson tavaramerkki.

Metson massa-, paperi- ja voimantuotantoammattilaiset ovat erikoistuneet prosesseihin, koneisiin, laitteisiin, palveluihin, paperikonekudoksiin ja suodatinkankaisiin. Tarjontamme ja kokemuksemme kattavat prosessin koko elinkaaren: uudet tuotantolinjat, uudistukset ja palvelut.  
www.metso.com/pulpandpaper, www.metso.com/power, www.twitter.com/MetsoPulpPaper

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.
 www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:
Gene Christiansen, johtaja, liiketoiminnan kehitys, Pohjois-Amerikka, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso, puh. +1 704 414 3413

Anders L Larsson, markkinointi- ja myyntipäällikkö, LignoBoost, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso, puh. +46 70 588 44 77

Metso Twitterissä