Lehdistötiedote toukokuuta 20, 2013 09.30.00 ap. CET

Metso toimittaa pehmopaperilinjan PT Suparma Tbk:lle Indonesiaan

 Metso Oyj:n lehdistötiedote 20.5.2013 klo 9:30 paikallista aikaa

Uusi linja mahdollistaa korkealaatuisen pehmopaperin kustannustehokkaan tuotannon

Metso toimittaa täydellisen pehmopaperinvalmistuslinjan PT. Suparma, Tbk:lle Indonesiaan. Uusi linja asennetaan yhtiön Surabayan-tehtaalle, ja se otetaan käyttöön vuonna 2014. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Uuden pehmopaperilinjan ansiosta PT. Suparma, Tbk pystyy valmistamaan korkealaatuisia ympäristöystävällisiä tuotteita kustannustehokkaasti.

"Olemme valmistaneet pehmopapereita vuodesta 2007 lähtien, ja 96 prosenttia pehmopaperikonekapasiteetistamme on jo käytössä, joten meidän oli hankittava uusi kone kehittääksemme markkinaosuuttamme. Valitsimme toimittajaksi Metson, koska laatu on meille elintärkeää ja uskomme, että Metson edistyksellinen teknologia auttaa meitä valmistamaan ensiluokkaista pehmopaperia", toteaa johtaja Lanny Bernadette PT. Suparma, Tbk:lta.

 "Nykyisen, myös Metson toimittaman pehmopaperilinjan lopputuotteen laatu on tehnyt meihin vaikutuksen. PT. Suparma, Tbk:lla on osaavaa henkilöstöä ja hyvin organisoidut tuotantojärjestelmät. Tuemme mielellämme yhtiötä sen pyrkiessä tuottamaan Indonesian markkinoille laadukkaita pehmopaperituotteita", kertoo Ingmar Andersson, Aasian myyntijohtaja, Paperit-liiketoimintalinja, Metso.  

Tilaus sisältyy Massa, paperi ja voimantuotannon vuoden 2013 toisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Teknisiä tietoja

Metson toimitus sisältää kokonaisen, nopeakäyntisen Advantage DCT 100 -pehmopaperikoneen, jossa on OptiFlo-perälaatikko, valuraudasta valmistettu Metso-jenkkisylinteri sekä Advantage AirCap -jenkkihuuva. Metso toimittaa yhtiölle myös massankäsittelylaitteita.

Toimitukseen sisältyy uuden pehmopaperikoneen perussuunnittelu sekä koneen asennus- ja käyttöönottopalveluita.  

Uuden linjan leveys on 2,75 m ja käyntinopeus 1 600 m/min. Koneen myötä yhtiön nykyinen kylpyhuone- ja pyyhepapereiden sekä vaippojen pehmopaperin tuotantokapasiteetti Indonesian markkinoille kasvaa 25 000 tonnilla vuodessa. Uuden tuotantolinjan raaka-aineena käytetään sekä ensiö- että kierrätyskuitua.

PT. Suparma, Tbk. aloitti paperin ja kartongin tuotannon vuonna 1976. Yhtiö asensi ensimmäisen pehmopaperikoneensa vuonna 2007, ja se tunnetaan nykyään korkealuokkaisen kartongin, laminoidun voimapaperin sekä pehmopaperin toimittajana Indonesian sekä Aasian, Australian ja Afrikan markkinoille. Yhtiö työllistää 1 800 henkilöä, ja sen vuosituotanto on 190 000 tonnia paperia. PT. Suparma, Tbk:n osakkeet on listattu Indonesian pörssissä.

Metson massa-, paperi- ja voimantuotantoammattilaiset ovat erikoistuneet prosesseihin, koneisiin, laitteisiin, palveluihin, paperikonekudoksiin ja suodatinkankaisiin. Tarjontamme ja kokemuksemme kattavat prosessin koko elinkaaren: uudet tuotantolinjat, uudistukset ja palvelut.  

www.metso.com/pulpandpaper , www.metso.com/power , www.twitter.com/MetsoPulpPaper 


Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.

 

www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:

Ingmar Andersson, Aasian myyntijohtaja, Pehmopaperitehtaat-liiketoimintayksikkö, Paperit-liiketoimintalinja, Metso, puh. +46 705 17 13 90

Jan Erikson, myyntijohtaja, Pehmopaperitehtaat-liiketoimintayksikkö, Paperit-liiketoimintalinja, Metso, puh. +46 70 517 14 90

Metso Twitterissä