Lehdistötiedote toukokuuta 29, 2013 03.30.00 ip. CET

Metso toimittaa pehmopaperilinjan Yunnan Yun-Jing Forestry and Pulp Mill -yhtiölle Kiinaan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 29.5.2013 klo 15:30 paikallista aikaa

Uusi linja mahdollistaa yhtiölle korkealaatuisen pehmopaperin tuotannon aloittamisen

Metso toimittaa täydellisen pehmopaperinvalmistuslinjan Yunnan Yun-Jing Forestry and Pulp Mill Co. Ltd:lle Kiinaan. Uusi pehmopaperikone asennetaan yhtiön Yunnanin maakunnan Jinggussa sijaitsevalle tehtaalle, ja se on määrä ottaa käyttöön vuoden 2014 puolivälissä. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Uuden pehmopaperilinjan avulla Yunnan Yun-Jing pystyy jalostamaan puuraaka-ainevaroistaan korkean lisäarvon kuluttajatuotteita ja lisäämään korkealaatuisen pehmopaperin tuotevalikoimaansa.

"Metso toimittaa meille edistyksellisen pehmopaperikoneen, jonka kapasiteetti, lopputuotteen laatu ja energiatehokkuus ovat paremmat kuin yhdessäkään toisessa koneessa Yunnanin maakunnassa. Toimituksen myötä Yunnan Yun-Jingin liiketoiminta laajenee korkealaatuisiin pehmopapereihin Yunnanin markkinoille. Olemme vakuuttuneita, että uusi linja parantaa kilpailukykyämme ja tukee laajentumispyrkimyksiämme", toteaa Yunnan Yun-Jing Forestry and Pulp Mill Co. Ltd:n projekteista vastaava apulaisjohtaja Chen Xueping.

 "Olemme iloisia, että voimme tukea Yunnan Yun-Jingiä laajentamaan toimintaansa pehmopaperimarkkinoille ja että he valitsivat parhaan käytettävissä olevan teknologian, joka lisää kuiva-ainepitoisuutta puristimen jälkeen ja tarjoaa erinomaisen energiatehokkuuden sekä kestävän kehityksen mukaisen tuotannon", sanoo Zhang Kai, myyntipäällikkö, Pehmopaperitehtaat-liiketoimintayksikkö, Metso.

Pääosa tilauksesta sisältyy Metson Massa, paperi ja voimantuotannon vuoden 2013 toisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin ja automaatiojärjestelmä Automaation vuoden 2013 toisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Teknisiä tietoja

Metson toimitus sisältää kokonaisen, nopeakäyntisen Advantage DCT 100+ -pehmopaperikoneen, jossa on OptiFlo II TIS -perälaatikko, kuiva-ainepitoisuutta parantava Advantage ViscoNip -puristin, erikoisvaluraudasta valmistettu Metso-jenkkisylinteri sekä Advantage AirCap -jenkkihuuva. Metso toimittaa myös massankäsittelylaitteita sekä Metso DNA -automaatiojärjestelmän ja Metso IQ -laadunhallintajärjestelmän.

Toimitukseen sisältyy myös koneen perussuunnittelu sekä asennus-, koulutus- ja käyttöönottopalveluita.

Uuden linjan leveys on 2,85 m ja käyntinopeus 1 870 m/min. Linjalla tuotetaan vuosittain 30 000 tonnia kylpyhuonepapereita Kiinan markkinoille. Uuden tuotantolinjan raaka-aineena käytetään yhtiön oman sellutehtaan ensiökuitua.

"Tämän uuden pehmopaperilinjan tilaus on jatkoa lukuisille tilauksille pehmopapereiden valmistajilta, joiden mielestä on tärkeää tehdä yhteistyötä Metson kaltaisen, huipputeknologiaa ja -osaamista sekä pitkäjänteistä tukea tarjoavan johtavan toimittajan kanssa", Metson Pehmopaperikoneet-teknologiayksikön johtaja Anders Björn toteaa.

Yunnan Yun-Jing Forestry and Pulp Mill Co. Ltd kuuluu Yunnanin maakunnan johtaviin maatalousalan yhtiöihin. Yhtiö harjoittaa metsätaloutta ja hiilentuotantoa ja omistaa yli 400 000 hehtaaria talousmetsää. Yhtiö työllistää 1 300 henkilöä, ja sen vuosituotanto on 100 000 tonnia sellua ja 90 000 tonnia kivihiiltä.

Metson massa-, paperi- ja voimantuotantoammattilaiset ovat erikoistuneet prosesseihin, koneisiin, laitteisiin, palveluihin, paperikonekudoksiin ja suodatinkankaisiin. Tarjontamme ja kokemuksemme kattavat prosessin koko elinkaaren: uudet tuotantolinjat, uudistukset ja palvelut.

www.metso.com/pulpandpaper, www.metso.com/energy
www.twitter.com/metsopulppaper,  www.twitter.com/metsoenergy

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.

www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:
Anders Björn, johtaja, Pehmopaperikoneet-teknologiayksikkö, Paperit-liiketoimintalinja, Metso, puh. +46 705 17 13 38

Svenerik Olsson, Kiinan aluejohtaja, Pehmopaperitehtaat-liiketoimintayksikkö, Paperit-liiketoimintalinja, Metso, puh. +86 139 1017 1872

Metso Twitterissä