Lehdistötiedote toukokuuta 2, 2013 11.00.00 ap. CET

Metso uudistaa Salmisaaren A- ja B-voimalaitosten automaation ja kenttäinstrumentoinnin

Metso Oyj:n lehdistötiedote 2.5.2013 klo 11:00 paikallista aikaa

Yhtenäinen automaatio ja tarkat prosessisäädöt auttavat osaltaan Helsingin Energiaa tehokkaampaan prosessihallintaan Salmisaaren voimalaitoksilla

Metso on sopinut Helsingin Energian kanssa Salmisaaren A- ja B-voimalaitosten automaation ja kenttäinstrumentoinnin uudistamisesta. Investointi varmistaa laitosten korkean käytettävyyden ja turvallisuuden pitkälle tulevaisuuteen. Yhtiö painotti toimittajavalinnassaan kokonaistaloudellista edullisuutta ja tiukkojen teknisten vaatimusten täyttymistä.

Uusi automaatio korvaa Salmisaaren sähköä ja kaukolämpöä tuottavan B-voimalaitoksen nykyisen automaatiojärjestelmän vuodelta 1984 ja kaukolämpöä tuottavan A-voimalaitoksen järjestelmän vuodelta 1986. Laitosten pääpolttoaineena olevaa hiiltä korvataan tulevaisuudessa pelletillä, jonka osuus nousee aluksi 5-10 prosenttiin käytetyistä polttoaineista.

"Hyödyntämällä nykyaikaisia säätömenetelmiä voidaan päästä parempaan prosessinhallintaan", kertoo myyntijohtaja Heikki Mylläri Metson Automaatio-liiketoiminnasta.

Metson laaja avaimet käteen -toimitus kattaa Metso DNA -automaatiojärjestelmät, kenttäinstrumentoinnin, turvalukitusjärjestelmän, erillislogiikoiden korvaamisen, kenttäsuunnittelun, uusien määräysten mukaisen päästöraportoinnin, asennuksen, koestuksen ja käyttöönoton. B-voimalaitoksen modernisointi alkaa suunnitelmien mukaan toukokuussa 2014, ja laitos käynnistyy syyskuussa 2014. A-voimalaitoksen modernisointi ajoittuu vuodelle 2015.

Tilaus sisältyy Automaation vuoden 2013 ensimmäisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Metso on aiemmin toimittanut Helsingin Energialle automaation Kellosaaren varavoimalaitokseen, Salmisaaren hiilen kalliovarastoon ja vedenkäsittelyyn, jotka nyt integroidaan uuteen automaatioon. Kokonaisuudessa hyödynnetään Metson aiemmin toimittamaa raportointijärjestelmää. Jatkossa kaikkia laitoksia ja prosesseja operoidaan samasta valvomosta yhtenäisillä käyttöliittymillä.

Helsingin Energia on yksi Suomen suurimmista energiayrityksistä, joka myy sähköenergiaa noin 400 000 asiakkaalle Suomessa ja kattaa kaukolämmöllä yli 90 prosenttia pääkaupungin lämmitystarpeesta.

Automaatio-liiketoiminnan prosessiautomaati- ja virtauksensäätöratkaisut vastaavat Metson asiakasteollisuuksien kasvavaan tarpeeseen tehostaa tuotantoprosessejaan raaka-aineiden ja energialähteiden niukentuessa ja niiden käytöstä aiheutuvien kustannusten kohotessa. Maailmanlaajuinen asiantuntijaverkostomme auttaa palveluillaan asiakkaitamme parantamaan tuottavuutta, pienentämään riskejä ja optimoimaan kustannuksia.
www.metso.com/automation,  www.twitter.com/metsoautomation  

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.
www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:
Heikki Mylläri, myyntijohtaja, Automaatio, Metso, heikki.myllari(at)metso.com, puh. 020 483 8191 tai GSM 0400 621 860

Metso Twitterissä