Lehdistötiedote toukokuuta 28, 2013 03.00.00 ip. CET

Metso vahvistaa asemaansa massateollisuuden johtavana toimittajana hankkimalla FLSmidthin meesauuni- ja kaustisointiteknologian lisenssin

Metso Oyj:n lehdistötiedote 28.5.2013 klo 15:00 paikallista aikaa

Metso ostaa FLSmidthin meesauuni- ja kaustisointiliiketoiminnan hankkimalla kyseisen teknologian yksinoikeuslisenssin. Ostettava liiketoiminta liitetään Metson Massa, paperi ja voimantuotanto -segmentin Kuidut-liiketoimintalinjaan. Kauppahintaa ei julkisteta.

Metso perustaa Kööpenhaminaan uuden meesauuniteknologian keskuksen, jossa työskentelee 15-25 henkilöä.

Hankinta vahvistaa Metson asemaa massateollisuuden täyden palvelun toimittajana. Lisäksi se noudattaa yhtiön strategiaa, jonka mukaan Metso on massa- ja paperiteollisuuden laitteiden ja prosessien maailmanlaajuinen johtava toimittaja.

Kauppa suunnitellaan saatettavan päätökseen vuoden 2013 toisen neljänneksen aikana.

FLSmidth on vuodesta 1882 ollut sementti- ja mineraaliteollisuuden laitteiden, palveluiden ja asiantuntemuksen johtava toimittaja. FLSmidth  työllistää yli 15 000 henkilöä ja sillä on toimintaa yli 50 maassa. FLSmidth on johtava teknologiayhtiö, jonka osakkeet on listattu NASDAQ OMX Exchange Copenhagenissa.

Metson massa-, paperi- ja voimantuotantoammattilaiset ovat erikoistuneet prosesseihin, koneisiin, laitteisiin, palveluihin, paperikonekudoksiin ja suodatinkankaisiin. Tarjontamme ja kokemuksemme kattavat prosessin koko elinkaaren: uudet tuotantolinjat, uudistukset ja palvelut.

www.metso.com/pulpandpaper, www.metso.com/energy
www.twitter.com/metsopulppaper,www.twitter.com/metsoenergy

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.

www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:
Stefan Mattsson, johtaja, Kuidunkäsittely-liiketoimintayksikkö, Kuidut-liiketoimintalinja, Metso, puh.  +46 70 653 38 18

Erik Kornfeld, johtaja, lakiasiat, patentit ja liiketoiminnan kehittäminen, Kuidut-liiketoimintalinja, Metso, puh.  +46 70 383 22 84

Metso Twitterissä