Lehdistötiedote kesäkuuta 6, 2013 03.30.00 ip. CET

Metso juhlistaa 80-vuotista taivaltaan Kiinassa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 6.6.2013 klo 15:30 paikallista aikaa

Puheenjohtaja Yu Zhengsheng vieraili Metson Helsingin tehtaalla

Metso viettää 80-vuotisjuhlaa tänä vuonna Kiinassa, sillä yksi Metson edeltäjistä, AB Karlstads Mekaniska Werkstad sai ensimmäisen paperikonetilauksensa Kiinasta Guangzhou Paper -yhtiöltä vuonna 1933. Kahdeksan vuosikymmenen kuluessa Metsosta on tullut yksi johtavia globaaleja toimittajia Kiinan prosessiteollisuuksille kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualoilla.

"Olemme iloisia liiketoimintamme saavutettua kahdeksan vuosikymmenen merkkipaalun 3 200 paikallisen työntekijän, yli 1500 asiakkaan ja muiden sidosryhmiemme myötävaikutuksella Kiinassa. Pitkäaikainen kokemuksemme ja teknologiamme, palvelumme ja ratkaisumme tarjoavat erinomaisen perustan asiakkaidemme ja muiden sidosryhmiemme palvelemiselle Kiinan-markkinoilla. Asiakkaidemme tarpeisiin vastaaminen muun muassa Kiinan infrastuktuurin kehittämisessä on alue, jolla meillä on paljon tarjottavaa", sanoo Metson toimitusjohtaja Matti Kähkönen.

Myös Kiinan ja Suomen kahdenkeskisiä kauppasuhteet täyttävät 60-vuotta kuluvana vuonna. Kiinan kansan poliittisen neuvoa-antavan konferenssin CPPCC:n puheenjohtaja Yu Zhengsheng vieraili Metson Automaatio-liiketoiminnan Helsingin tehtaalla toukokuun lopussa. Metsolla Yu Zhengsheng oli kiinnostunut erityisesti Metson tarjoamasta ympäristöteknologiasta, kuten esimerkiksi biomassan kaasutuksesta.

"Meille oli kunnia isännöidä Yu Zhengshengin vierailua Metson Helsingin tehtaalle, sanoo Perttu Louhiluoto, toimitusjohtaja, Metson Automaatio-liiketoiminta. "Tarjoamme Kiinassa ratkaisuja ja palveluja muun muassa energia- ja hiilivetyteollisuuksille, sekä paperi ja selluteollisuudelle. Tarjontamme tukee esimerkiksi Kiinan puhtaan energian tuotannon tavoitteita".

Metso palvelee myös Kiinan kaivos- ja maarakennusteollisuuksia. Yhtiö on julkistanut yhteisyrityksen perustamisen LiuGong Group Corp. Ltd:n kanssa, Shaorui Heavy Industries Ltd -yhtiön omistusosuuden hankinnan ja  mangaanituotteiden valimon (JX) yritysoston Kiinassa.

"Jatkamme yhteistyötä asiakkaidemme ja muiden sidosryhmiemme kanssa tukeaksemme Kiinan kestävää kehitystä myös tulevina vuosikymmeninä. Ratkaisumme ja palvelumme auttavat asiakkaitamme lisäämään toimintavarmuutta, parantamaan energiatehokkuuta ja vähentämään päästöjä," sanoo Metson toimitusjohtaja Matti Kähkönen. Kähkönen oli myös mukana tasavallan presidentti Sauli Niinistön valtiovierailulla Kiinaan huhtikuussa, ja osallistui tapaamiseen Kiinan pääministeri Li Keqiangin kanssa Pekingissä.

Metson juhlavuoden teemana Kiinassa on "Metso in China: 80 Years of Sustainable Partnerships." Teema korostaa Metson sitoutumista pitkäaikaiseen yhteistyöhön kiinalaisten asiakkaidensa kanssa. Osana juhlavuotta yhtiö on avannut Sina Weibo -verkkokanavan sekä kampanjasivut osoitteessa www.metso.com/80years (englanniksi), jotka viestivät yhtiön historiaa ja saavutuksia kumppaniensa kanssa.

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.

www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:

Perttu Louhiluoto, liiketoiminnasta vastaava johtaja, Metson Automaatio-liiketoiminta, puh. 020 484 2224

Jukka Seppälä, johtaja, sidosryhmäsuhteet ja kauppapolitiikka, Metso, puh. 020 484 3106

Metso Twitterissä