Lehdistötiedote kesäkuuta 11, 2013 11.00.00 ap. CET

Metso solmi monivuotisen kunnossapitosopimuksen Australian Paperin Maryvalen tehtaan kanssa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 11.6.2013 klo 11:00 paikallista aikaa

Sopimus kattaa kolmen sellulinjan ja viiden paperikoneen kunnossapidon

Metso ja Australian Paper ovat allekirjoittaneet monivuotisen sopimuksen tehdaskunnossapitotoimintojen johtamisesta  Australian Victoriassa sijaitsevalla Maryvalen tehtaalla. Metso vastaa kokonaisuudessaan tehtaan kunnossapitojärjestelmien ja -käytäntöjen johtamisesta sekä kunnossapitokustannusten optimoinnista ja kunnossapidon laadun kehittämisestä. Sopimus astui voimaan 1. kesäkuuta 2013. Sopimuksen arvoa ei julkisteta.

Maryvalen tehtaalla on kolme sellulinjaa, viisi paperikonetta, alkuaineklooriton valkaisulaitos, ylösottokone, jälkikäsittelylaitos sekä kierrätyspaperin käsittelylaitos. Sopimuksen tavoitteena on luoda maailmanluokan kunnossapitotoiminnot Maryvalen tehtaalle. Metso tukee Australian Paperia kunnossapitohenkilöstön ja työntekijöiden osaamisen kehittämisessä sekä suunnittelutoiminnan ja tuottavuuden parantamisessa. Metson tehdaskunnossapitomallin mukaan tehtaalla optimoidaan TPM:n (Total Productive Maintenance), kuntoon perustuvan kunnossapidon ja Metson soveltaman luotettavuuskeskeisen (RCM) kunnossapidon käyttö. Malli varmistaa laitteistojen parhaan mahdollisen tehokkuuden ja kustannusten optimoinnin.

"Olemme tyytyväisiä, että Australian Paper voi yhteistyössä Metson kanssa kehittää maailmanluokan kunnossapitotoiminnot tehtaalle", Australian Paperin toimitusjohtaja Jim Henneberry toteaa. "Metso on kansainvälisesti johtava kunnossapitopalveluiden ja uusien laitteiden toimittaja massa- ja paperiteollisuuden asiakkaille. Yrityksen huomattava maailmanlaajuinen osaaminen ja asiantuntijuus tuovat tuntuvia etuja Maryvalen toiminnoillemme."

"Yhteisten tavoitteiden, aidon yhteistyön ja toistemme vahvuuksien hyödyntämisen kautta meillä on kaikki edellytykset kestävään menestykseen Maryvalen tehtaalla. Sopimus vahvistaa asemaamme ja on merkittävä virstanpylväs Palvelut-liiketoimintamme kasvattamisessa", toteaa Australian ja Uuden-Seelannin myyntijohtaja Pierre de Villiers, Massa, paperi ja voimantuotanto, Metso.

Australian Paper on Australian suurin paino- ja toimistopapereiden valmistaja. Yritys valmistaa myös korkealaatuisia pakkauspapereita. Australian Paper työllistää yli 1 400 henkilöä Australiassa ja toimittaa yli 500 000 tonnia paperia Australian markkinoille ja ympäri maailman. Australian Paper on osa Nippon Paper -konsernia, johon kuuluu noin 180 tytäryhtiötä ja osakkuusyhtiötä. Maryvalen tehdas on Australian suurin hieno- ja pakkauspapereita valmistava tehdasintegraatti, jonka vuosituotanto on yli 500 000 tonnia paperia.

Metson massa-, paperi- ja voimantuotantoammattilaiset ovat erikoistuneet prosesseihin, koneisiin, laitteisiin, palveluihin, paperikonekudoksiin ja suodatinkankaisiin. Tarjontamme ja kokemuksemme kattavat prosessin koko elinkaaren: uudet tuotantolinjat, uudistukset ja palvelut.

Vuoden 2014 tammikuusta alkaen Metson Massa, paperi ja voimantuotanto -liiketoiminta palvelee asiakkaitaan entistäkin vahvemmin ja kilpailukykyisemmin itsenäisenä pörssiyhtiönä nimeltä Valmet*.

* Edellyttää Metson ylimääräisen yhtiökokouksen hyväksyntää.

www.metso.com/pulpandpaper,  www.metso.com/energy
www.twitter.com/metsopulppaper,  www.twitter.com/metsoenergy

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.

www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:

Pierre de Villiers, myyntijohtaja, Australia ja Uusi-Seelanti, Massa, paperi ja voimantuotanto, Metso, puh. +61 417 055 564 (englanniksi)

Jukka Koiranen, johtaja, tehdaskunnossapito, Palvelut-liiketoimintalinja, Massa, paperi ja voimantuotanto, Metso, puh. 040 545 6173

Jukka Tiitinen, johtaja, Palvelut-liiketoimintalinja, Massa, paperi ja voimantuotanto, Metso, puh. 040 740 6178 tai +1 404 433 0937  

Metso Twitterissä