Lehdistötiedote kesäkuuta 24, 2013 11.00.00 ap. CET

Metso toimittaa keittämön uudistuksen, lajittamon ja ruskean massan pesulaitteita BillerudKorsnäsille Ruotsiin

Metso Oyj:n lehdistötiedote 24.6.2013 klo 11:00 paikallista aikaa

Metso toimittaa keittämön uudistuksen, lajittamon ja ruskean massan pesuun tarkoitettuja laitteita BillerudKorsnäsin Gruvönin tehtaalle Ruotsiin. Uudistettu keittämö ja ruskean massan pesulaitteet on määrä ottaa käyttöön toukokuussa 2014 ja lajittamo toukokuussa 2015. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

"Uudistettu keittämö ja uudet ruskean massan pesulaitteet tehostavat puuraaka-aineen käyttöä ja alentavat kemikaalien kulutusta massanvalmistusprosessissa. Lisäksi uudistettu keittämö ja uusi lajittamo alentavat huomattavasti energiankulutusta", toteaa BillerudKorsnäsin Gruvönin tehtaan tuotantopäällikkö Alf Sondell.

Tilaus sisältyy Metson Massa, paperi ja voimantuotannon vuoden 2013 toisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Teknisiä tietoja

Metso toimitukseen sisältyy olemassa olevan keittämön uudistus, jossa keittämöön asennetaan CompactCooking G2 -tyyppinen keitin. Toimitukseen kuuluu myös uusi ImpBin-hakkeenimpregnointijärjestelmä, uusi painediffusööri ja lajittamo.

BillerudKorsnäs perustettiin vuonna 2012. Yhtiöllä on kahdeksan tuotantolaitosta ja myyntitoimistoa kymmenessä maassa. Sen palveluksessa on noin 4 400 henkilöä. Ruotsissa sijaitsevan Gruvönin tehtaan vuosituotantokapasiteeetti on 685 000 tonnia. Tehtaalla valmistetaan voima- ja säkkipaperia, ulko- ja sisäpakkauskartonkia ja markkinasellua.

Metson massa-, paperi- ja voimantuotantoammattilaiset ovat erikoistuneet prosesseihin, koneisiin, laitteisiin, palveluihin, paperikonekudoksiin ja suodatinkankaisiin. Tarjontamme ja kokemuksemme kattavat prosessin koko elinkaaren: uudet tuotantolinjat, uudistukset ja palvelut.

Vuoden 2014 tammikuusta alkaen Metson Massa, paperi ja voimantuotanto -liiketoiminta palvelee asiakkaitaan entistäkin vahvemmin ja kilpailukykyisemmin itsenäisenä pörssiyhtiönä nimeltä Valmet*.

* Edellyttää Metson ylimääräisen yhtiökokouksen hyväksyntää.

www.metso.com/pulpandpaper,  www.metso.com/energy
www.twitter.com/metsopulppaper, www.twitter.com/metsoenergy

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.

www.metso.com, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Patrik Lidbäck, myyntipäällikkö, Kuidut-liiketoimintalinja, Metso, puh.  +46 70 715 47 23
Hans Olsson, myyntijohtaja, Kuidut-liiketoimintalinja,  Metso, puh. +46 70 683 66 19

Metso Twitterissä