Lehdistötiedote kesäkuuta 27, 2013 11.00.00 ap. CET

Metso toimittaa ulkopakkauskartonkia valmistavan linjan Zhejiang Jingxing Paperille Kiinaan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 27.06.2013 klo 11:00 paikallista aikaa

Jälleen uusi kustannustehokkaan OptiConcept M -linjan toimitus Aasiaan

Metso toimittaa ulkopakkauskartonkia valmistavan OptiConcept M -tuotantolinjan kiinalaiselle Zhejiang Jingxing Paper Joint Stock Co., Ltd:lle yhtiön Pinghun tehtaalle Zhejiangin maakuntaan. Uuden tuotantolinjan tavoitteena on tuottaa korkealaatuista ulkopakkauskartonkia 100-prosenttisesta kierrätyskuidusta. Linja käynnistyy vuoden 2014 aikana. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

"Zhejiang Jingxing Paperille toimitettava tuotantolinja on neljäs Metson OptiConcept M -tyyppinen konetoimitus Aasiaan. Ensimmäinen toimitettu linja käynnistyi onnistuneesti Kiinassa joulukuussa 2012. Nyt toimitettava uusin linja laajentaa OptiConcept M -tuoteperhetarjonnan kapeampaan 5 650 mm:n trimmileveyteen. Tämä on strateginen avaus kapeamman koneleveyden alueelle, erityisesti Kiinassa ja Aasia-Tyynenmeren alueella," toteaa Metson Paperitehtaat-liiketoimintayksikön myynti- ja markkinointijohtaja Petri Paukkunen.

Metson uusi OptiConcept M -tuotantolinja on ratkaisu taloudelliseen kokonaisinvestointiin, turvalliseen ja käytettävyydeltään erinomaiseen työympäristöön sekä ympäristökuorman vähentämiseen. OptiConcept M -tuotantolinja optimoi koneinvestoinnin vastaamaan kunkin tehtaan kapasiteettitarpeita. Sen avulla voidaan saavuttaa korkea tuottavuus mahdollisimman alhaisilla käyttökustannuksilla.

Metson Paperikoneet-yksikön tuotekehitysjohtajan Sami Anttilaisen mukaan uutta kapeampaa leveyttä edustavan tuotantolinjan kehitysprojekti on ollut erittäin dynaaminen. "Kehitystiimin usko uuteen konseptiin on luonut vahvan perustan suunnittelutyölle. Tuloksena on hyvin toimiva, yksilöllisiin asiakastarpeisiin sopiva konekonsepti", Anttilainen kiteyttää.

Pääosa tilauksesta sisältyy Metson Massa, paperi ja voimantuotannon vuoden 2013  toisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin. Automaatiopaketti sisältyy Automaation vuoden 2013 toisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Tekniset tiedot

Metson toimitus käsittää täydellisen OptiConcept M -kartonginvalmistuslinjan perälaatikolta rullaimelle sisältäen ilma- ja kemikaalijärjestelmät. Automaatiopaketti sisältää perälaatikon laimennusvesisäädön.

Uudella 5,65 metriä leveällä koneella, PK 16:lla, valmistetaan kierrätysmateriaalipohjaista aallotuskartonkia neliöpainoalueella 70-120 g/m2. Linjan päivätuotantokapasiteetti on noin 880 tonnia ja suunnittelunopeus on 1 100 m/min.

Zhejiang Jingxing Paper Joint Stock Co., Ltd. tuottaa ulkopakkauskartonkeja, erikoispapereita, aallotuskartonkia sekä pehmopapereita. Yhtiö on perustettu vuonna 1984 ja sen pääkonttori sijaitsee Pinghussa, Kiinassa.

Metson massa-, paperi- ja voimantuotantoammattilaiset ovat erikoistuneet prosesseihin, koneisiin, laitteisiin, palveluihin, paperikonekudoksiin ja suodatinkankaisiin. Tarjontamme ja kokemuksemme kattavat prosessin koko elinkaaren: uudet tuotantolinjat, uudistukset ja palvelut.

Vuoden 2014 tammikuusta alkaen Metson Massa, paperi ja voimantuotanto -liiketoiminta palvelee asiakkaitaan entistäkin vahvemmin ja kilpailukykyisemmin itsenäisenä pörssiyhtiönä nimeltä Valmet*.


* Edellyttää Metson ylimääräisen yhtiökokouksen hyväksyntää.


www.metso.com/pulpandpaper, www.metso.com/energy
www.twitter.com/metsopulppaper, www.twitter.com/metsoenergy

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.


www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:

Petri Paukkunen, johtaja, myynti ja markkinointi, Paperitehtaat-liiketoimintayksikkö, Paperit-liiketoimintalinja, Metso, puh. 040 744 8182

Hannu Savonen, myyntipäällikkö, myynti ja markkinointi, Paperitehtaat-liiketoimintayksikkö, Paperit-liiketoimintalinja, Metso, puh. 040 824 8476

Yang Deyu, myyntipäällikkö, Kiina, Massa, paperi ja voimantuotanto, Metso,  
puh. +86 138 0106 6807

Metso Twitterissä