Lehdistötiedote heinäkuuta 9, 2013 02.00.00 ip. CET

Metso toimittaa merkittävän syötintilauksen Buenavista del Cobren kuparikaivokselle Meksikoon

Metso Oyj:n lehdistötiedote 9.7.2013 klo 14:00 paikallista aikaa

Uusi Metson Cananean huoltokeskus avustaa laiteasennuksissa ja tulevaisuuden huoltotarpeissa

Metso toimittaa merkittävän, yhteensä 38 syötintä käsittävän laitetilauksen meksikolaiselle, Grupo Mexicon omistamalle Buenavista del Cobre -kuparikaivokselle. Toimituksen avulla kaivos varmistaa sujuvan kuparimalmin syötön laajennusprojektissa, joka kaksinkertaistaa kuparirikasteen tuotannon. Tilauksen arvo on yli 7 miljoonaa euroa.

Hihnasyöttimet  asennetaan Buenavista del Cobren Cananean kuparikaivokselle, joka sijaitsee Sonorassa, Meksikossa. Metso avaa paikkakunnalle uuden huoltokeskuksen, joka avustaa laiteasennuksissa ja tulevaisuuden huoltotarpeissa.

"Nyt allekirjoitettu syötintoimitus on jatkoa aiemmalle, mineraalienkäsittelylaitesopimukselle Buenavistan kanssa. Asiakas halusi luotettavan ja nimekkään kumppanin varmistamaan kaivoslaajennuksen tuottavuuden," kommentoi Alejandro Castillo, Metson laitemyynnistä vastaava johtaja Meksikossa.

"Myös alamme johtavien huoltopalvelujen tarjonta vaikutti merkittävästi asiakkaan ostopäätökseen. Laitteiden lisäksi pystymme tarjoamaan asiakkaan edellyttämän huollon sekä investoimaan uuteen huoltokeskukseen, Castillo lisää.

Metson toimitus Buenavista del Cobren kaivokselle valmistuu maaliskuussa 2014 ja laajennus käynnistyy elokuussa 2014. Tilaus sisältyy Kaivos ja maarakennuksen toisen vuosineljänneksen 2013 saatuihin tilauksiin.

Syöttimillä selvästi lisää kapasiteettia

Hihnasyöttimiä sisältävä toimitus kattaa kaikki kuparimalmin käsittelyyn käytettävät laitteet. Näistä viisi on kooltaan 60 tuumaa x 8,5 metriä, kapasiteetiltaan 1260 tonnia tunnissa, kahdeksan kooltaan 60 tuumaa x 8.5 metriä, kapasiteetiltaan 918 tonnia tunnissa, kahdeksan 72 tuumaa x 15 metriä, kapasiteetiltaan 1590 tonnia tunnissa ja 16 kooltaan 36 tuumaa x 7 metriä, kapasiteetiltaan 575 tonnia tunnissa.

Syöttimet asennetaan kuparirikastamon laajennusosaan, jolla tähdätään kapasiteetin lisäykseen 110 000 tonnilla vuorokaudessa. Hankkeen valmistuttua rikastamon kapasiteetti nousee 200 000 tonniin malmia vuorokaudessa.

Buenavista del Cobre kuuluu Grupo Mexico -holdingyhtiöön, jolla on lukuisia kaivoshankkeita Meksikossa, Perussa ja USA:ssa. Grupo Mexico on mailman kolmanneksi suurin kuparintuottaja, jolla on hallussaan mailman suurimmat kuparimalmireservit. Yhtiön liikevaihto 2012 oli yli 10 miljardia dollaria.

www.gmexico.com

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin sekä metallin- ja jätteenkierrätykseen. Expect results.

www.metso.com/miningandconstruction

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.

www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:

Alejandro Castillo, Metson laitemyynnin johtaja, Meksiko, puhelin +1 520 425 4238.

Metso Twitterissä