Lehdistötiedote heinäkuuta 18, 2013 02.00.00 ip. CET

Metso toimittaa täydellisen murskaus- ja seulontalaitoksen Colas Centre Ouestille Ranskaan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 18.7.2013 klo 14:00 paikallista aikaa

Uusi louhoslaitos tuo tehokkaita, turvallisia ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja tienrakennukseen

Metso toimittaa täydellisen uuden louhoslaitoksen Colas Groupille Ranskaan. Suurtilaukseen kuuluu ensimmäisen, toisen ja kolmannen vaiheen murskausasemat sekä huoltosopimus, joka kattaa laitoksen tarkastukset ja laajennetut takuut. Louhoksella louhittua mursketta käytetään pääasiassa teiden rakentamiseen. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Metson toimittama ratkaisu ottaa huomioon asiakkaan korkeat terveys- ja turvallisuuskriteerit, ja sen vaikutukset ympäristöön ovat vanhanaikaisempia laitoksia pienemmät. Viimeisintä teknologiaa hyödyntävä murskaus- ja seulontajärjestelmä alentaa huomattavasti energia-, tuotanto-, kuljetus- ja huoltokustannuksia, riskeeraamatta kuitenkaan turvallisia ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja.  

Vastuullista kumppanuutta läpi prosessin

"Räätälöidyt ratkaisut, jotka takaavat huipputuoton, energiatehokkaiden laitteiden avulla saavutettavat säästöt ja automaattinen käsittely ovat suurimpia etuja, joita asiakas saa tämän toimituksen myötä. Colas ei halunnut pelkästään laitetoimittajaa vaan vastuullisen kumppanin sijoitukselleen. Olemme asettaneet kunnianhimoiset tavoitteet, ja uskomme myös saavuttavamme ne", sanoo Philippe Portevin, Metson Kaivos- ja maarakennuksen Ranskan myyntijohtaja.

"Tie on ollut pitkä, mutta projektissa alusta asti vallinneen hyvän hengen ja tiiviin yhteistyön ansiosta olemme iloisia tästä sopimuksesta Metson kanssa", kommentoi Colas Ouestin johto sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa.  

"Hyvä yhteistyö soveltuvuusarviosta suunnitteluun on ollut avainasemassa prosessissa, jolla asiakas säästää aikaa, tehokkuutta ja kokonaiskustannuksia", lisää François Wintergerst, Metson Kaivos- ja maarakennussegmentin kaivosmurskainratkaisuista vastaava liiketoimintapäällikkö.

Tilaus sisältyy Kaivos- ja maarakennuksen vuoden 2013 toisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin. Toimitus valmistuu vuoden 2015 toisella neljänneksellä.

Uusinta sovellusteknologiaa

Toimitus sisältää useita Metso-laitteita, joissa on käytetty uusinta, kovan kiven murskaamiseen tarvittavaa teknologiaa: C160 leukamurskain, HP500 kartiomurskain, kaksi HP6 kartiomurskainta, yli 12 TS-, CVB- ja VF -sarjoihin kuuluvaa tärylaitetta sekä yli 2 kilometriä Metson kuljettimia.

Kokonaissuunnittelun piiriin kuuluvat myös rekkojen kuormausasema, automaatio ja voimantuotanto, 2000 tonnia teräsrakenteita, pölynhallinta sekä pystytys ja käyttöönotto. Laitoksen vuosittainen tavoitetuotanto on 1,5 miljoonaa tonnia ja se toimii 4000 kilovattitunnin voimalla.

Colas on tienrakennuksen ja -ylläpidon markkinajohtaja. Sillä on 63 000 työntekijää lähes 50 maassa viidellä mantereella. Se toteuttaa vuosittain 100 000 projektia hyödyntäen 800 laitostaan ja 1 400 materiaalintuotantoyksikköään. Vuonna 2012 Colasin liikevaihto oli 13 miljardia euroa, jota 44% tuli Ranskan ulkopuolelta. Konsernin liikevoitto vuonna 2012 oli 302 miljoonaa euroa.

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin sekä metallin- ja jätteenkierrätykseen. Expect results. 
www.metso.com/miningandconstruction  

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.
www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja (englanniksi):
François Wintergerst, Kaivosmurskainjärjestelmien liiketoimintapäällikkö, Kaivos- ja maarakennus, Metso, puh +33 6 07 94 01 20, sähköpostitse: francois.wintergerst(at)metso.com

Linkki Metson HP 500 kartiomurskain -videoon:

http://www.youtube.com/watch?v=2iZS0ZdEG5c

Esitteet
Nimi
Metson HP 500 kartiomurskain Lataa

Metso Twitterissä